ua en ru

У "Бориспіль" прилетів спецборт з евакуйованими українцями з Італії

У "Бориспіль" прилетів спецборт з евакуйованими українцями з Італії Ілюстративне фото (telegram.org/OP_UA)

Літак приземлився в "Борисполі" в 22:27

В міжнародний аеропорт "Бориспіль" прилетів літак спецрейсу з евакуйованими з Італії українцями. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

На борту літака перебувають 123 українці, які не змогли потрапити на територію України з-за того, що застрягли на кордоні Італії, через закриття кордонів зі Словенією.

Прибуття спецрейсу з евакуйованими українцями до Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Прибуття спецрейсу з евакуйованими українцями до Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Опубліковано Офіс Президента України Неділя, 15 березня 2020 р.

Як повідомили в Офісі президента України, всі евакуйовані підписали згоду на проходження добровільної самоізоляції в домашніх умовах протягом 14 днів.

"За порушення домашнього карантину передбачена відповідальність. На самоізоляцію будуть відправлені люди без симптомів гострих вірусних захворювань і з негативним результатом тесту на COVID-19", - повідомили в ОП.

Нагадаємо, 14 березня на закритому засіданні Кабмін прийняв рішення про екстрену евакуацію українських громадян з території Італії.

15 березня о 16:00 з аеропорту "Бориспіль" вилетів літак спецрейсу компанії SkyUp Airlines, щоб евакуювати українців з Венеції.

Пізніше в ході брифінгу Дмитро Кулеба заявив, що на борту літака перебувають 123 людини. При цьому він зазначив, що ще троє людей, які перебували в додатковому списку, так і не зареєструвалися на рейс.