ua en ru

Бойовики використовують на Донбасі безпілотники для коригування обстрілів, - ООС

Бойовики використовують на Донбасі безпілотники для коригування обстрілів, - ООС Фото: бойовики на Донбасі коригують обстріли за допомогою безпілотників (twitter.com/osce_smm)

Проросійські бойовики стали активнішими застосовувати безпілотники на Донбасі. Вони використовують БПЛА для розвідки і коригування артилерійського вогню.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр штабу Операції Об'єднаних сил у Facebook.

"З початку кількість запусків БПЛА російськими окупаційними військами з метою повітряної розвідки та коригування артилерійського вогню збільшилася на 50%", - зазначили військові.

У штабі ООС підкреслили, що маршрути польотів безпілотників проросійських бойовиків практично збігаються з районами, де фіксується найбільша кількість порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

Тільки за вчорашній день, 20 липня, безпілотники бойовиків двічі перетнули лінію розмежування.

Всього в липні безпілотники російсько-окупаційних військ 27 разів здійснювали перетин лінії зіткнення. "Є чіткий зв'язок між польотами БПЛА і цілеспрямованим обстрілом об'єктів інфраструктури, будинків цивільного населення на підконтрольній території Уряду України з використанням заборонених артилерійських систем і мінометів", - зазначили в ООС.

Проросійські бойовики також вдаються до застосування засобів радіоелектронної боротьби проти безпілотників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. В організації зафіксували 31 випадок глушіння сигналу БПЛА.