ua en ru

Бойовики на Донбасі випустили більше 30 мін із заборонених мінометів

Бойовики на Донбасі випустили більше 30 мін із заборонених мінометів Ілюстративне фото (flickr.com ministryofdefenceua)

Втрат серед українських військових немає

Від початку поточної доби, 3 березня, бойовики п'ять разів порушували режим припинення вогню на Донбасі, при цьому використовувалися заборонені мінськими домовленостями міномети. Про це повідомили під час брифінгу в Міністерстві оборони України.

Повідомляється, що бойовики випустили 33 міни з заборонених мінометів калібру 82 мм у Маріупольському напрямку.

"Так, починаючи з 4 ранку, грубо порушуючи мінські домовленості, збройні формування Російської Федерації за напрямом Саханки чотири рази обстріляли позиції українських захисників неподалік Широкіно з міномета калібру 82мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Також, вранці, протягом 40 хвилин, з міномета калібру 82 мм, автоматичних гранатометів та іншого легкого піхотного озброєння окупаційні війська вели вогонь по позиціях Об'єднаних сил неподалік Лебединського", - повідомили в Міноборони.

Про бойові втрати з боку українських військових в результаті обстрілу бойовиків не повідомляється.

Нагадаємо, вчора, 2 березня, на Донбасі бойовики 13 разів обстрілювали позиції українських військових. П'ятеро українських військових отримали поранення. Серед постраждалих також один мирний житель.

Раніше РБК-Україна писало, що українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) повідомила про порушення домовленостей з розміщення військової техніки на Донбасі з боку незаконних збройних формувань Російської Федерації. Зокрема, бойовики з порушенням розмістили 18 невпізнаних танків.