ua en ru

На Донбасі поранення отримали п'ять українських військових

На Донбасі поранення отримали п'ять українських військових Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики 13 разів порушили тишу із забороненої мінськими домовленостями зброї

На Донбасі, 2 березня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр ООС у Facebook.

Противник обстріляв наші позиції із заборонених мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Сім обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід":

  • поруч з населеними пунктами Мар’їнка та Опитне - з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
  • двічі неподалік Красногорівки - зі ствольної артилерії калібру 152 мм - 2 снаряди та 3 міни - з міномета калібру 120 мм;
  • у районі Авдіївки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • поряд з Новомихайлівкою - з міномета калібру 120 мм - 6 мін, а також противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів;
  • поблизу Лебединського - з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив шість обстрілів наших позицій:

  • двічі поблизу Оріхового - зі 120-мм міномета - 10 мін та здійснив 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомета;
  • двічі у районі Новотошківського - з міномета калібру 120 мм випустили 31 міну;
  • двічі неподалік Кримського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також бойовики противник вели вогонь по населеному пункту Красногорівка з міномета калібру 120 мм. Внаслідок розриву міни поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло, осколками якого було поранено місцеву мешканку. Постраждалій оперативно надали медичну допомогу.

Вчора, 2 березня, внаслідок ворожих обстрілів два українських військовослужбовці отримали поранення, троє - бойове ураження.

З початку цієї доби російські окупаційні війська з міномета калібру 82 мм випустили 8 мін по захисникам населеного пункту Широкине, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". За поточну добу втрат немає.

"За підтвердженими даними втрати російських окупаційних військ протягом останніх двох днів склали: безповоротними - 4 особи, пораненими та травмованими - 2 особи, знищено озброєння та військової техніки - 2 одиниці", - зазначили в штабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за добу у зоні бойових дій на Донбасі п'ять військовослужбовців збройних сил отримали поранення і ще двоє - бойове ураження. Крім того, один боєць загинув.

Також повідомлялося, що бойовики обстріляли українських військових під час підвезення продуктів.