ua en ru

Бойовики на Донбасі шість разів порушили "тишу"

Бойовики на Донбасі шість разів порушили "тишу" Фото: українські військові (facebook.com/pressjfo.news)
Автор: РБК-Украина

У п'ятницю, 16 квітня, збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті обстрілу жоден український військовий не постраждав.

Зокрема, ворожі обстріли були зафіксовані недалеко від населеного пункту Невельське. Окупанти відкривали вогонь з заборонених мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У передмісті Водяного, що в Донецькій області, бойовики здійснили обстріл з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Крім того, поблизу селищ Тарамчук і Красногорівка окупанти застосували станкові протитанкові гранатомети, а поблизу Пісків - підствольні гранатомети і стрілецьку зброю.

Російсько-окупаційні війська здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПЗЗ-2 в районі населеного пункту Майорське.

"В черговий раз підкреслюємо, що підрозділи Збройних сил України перебувають на позиціях і неухильно дотримуються зобов'язань, за всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи", - йдеться в повідомленні.

Про всі факти порушення режиму припинення вогню на Донбасі українська сторона СЦКК повідомила представникам ОБСЄ.