ua en ru

Бойовики блокують відновлення газопостачання Мар’їнки та Красногорівки, - СЦКК

Бойовики блокують відновлення газопостачання Мар’їнки та Красногорівки, - СЦКК Фото: ремонт газогону (104.ua)

В ОРДО продовжують ігнорувати заявки підприємств Донбасу про надання гарантій безпеки для ремонту

Так звана "влада" окупованих районів Донецької області продовжує блокувати відновлення газопостачання до населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка Донецької області. Про це повідомила українська сторона СЦКК, передає прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Окупаційна влада ОРДО продовжує свідомо ігнорувати заявки підприємств Донбасу про надання гарантій безпеки для проведення обслуговування та ремонту об’єктів інфраструктури, які розташовані вздовж лінії розмежування сторін", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, не зважаючи на всі зусилля української сторони СЦКК та сприяння представників СММ ОБСЄ, вже понад рік невирішеним залишається питання відновлення функціонування газорозподільної станції та ділянки газогону "Мар’їнка - Красногорівка", внаслідок чого без газу та тепла перебувають тисячі мирних мешканців, десятки об’єктів соціальної інфраструктури та низка підприємств регіону.

Наразі у переліку необхідних робіт: відновлення освітлення на станції "Мар’їнка - Красногорівка"; проведення експертизи стану газопроводу-відводу в районі траси Запоріжжя - Донецьк.

Українська сторона СЦКК: окупаційна влада ОРДО продовжує блокувати відновлення газопостачання до населених пунктів Мар’ї...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 4 лютого 2018 р.

У СЦКК наголосили, що проведення зазначених робіт можливе лише після надання необхідних гарантій безпеки з боку ОРДО, однак там не відповіли на жодну із 25 заявок підприємства ПАТ "Красногорівський вогнетривкий завод" за минулий рік.

Нагадаємо, частину міста Луганськ і деякі навколишні населені пункти відключили від водопостачання за борги Попаснянського водоканалу.