ua en ru

Блокада фур: новий виток торгової війни між Україною і РФ

Блокада фур: новий виток торгової війни між Україною і РФ Фото (mukachevo.net): блокада фур РФ на Закарпатті

Кабмін прийняв рішення призупинити транзитні переміщення вантажних автомобілів РФ по території України

Блокада фур РФ почалася в Україні з Волинської та Закарпатської області. Повідомлялося, що кількість російського вантажного транспорту збільшилась у зв'язку з тим, що Польща заборонила через свою територію транзит вантажівок РФ.

"Блокада почалася, як і планувалося, сьогодні вранці (12 лютого, - ред.). Чотири фури були повернуті вже з території Волинської області. Митниця була ще вчора попереджена, що буде блокада. Перед митницею повертають назад їх, пропуск білоруський. Зараз почали повертатися ті автомобілі, що Закарпаття не пускає. Ми їх поки теж просимо чекати. Швидше за все, будемо всі ці фури просити поміняти на Савченка та інших полонених", - повідомляв організатор блокади Сергій Кушнір.

Пізніше, учасники блокади фур на Закарпатті зажадали від глави області звернутися до Верховної Ради та Кабміну із заявою, а саме "визнання Росії країною-агресором у всіх сферах суспільно-політичного життя України, зокрема шляхом заборони на розміщення бізнесу окупантів на українській землі, перекриття торгівлі з Росією, в'їзд і транзит через Україну російського вантажного транспорту".

Блокада фур: новий виток торгової війни між Україною і РФ

Інфографіка ТСН

Чубаров підтримав блокаду фур РФ

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив підтримку активістам, який організували в ряді областей України блокаду фур РФ. На своїй сторінці в Facebook він написав про те, що вважає це "цілком відповідальною позицією громадянського суспільства України у відповідь на повну заборону РФ транзиту товарів з України через свою територію, введений нею з 4 січня 2016 року".

"Росія, яка окупувала Крим і розв'язала війну на сході України, повинна бути повністю ізольована від цивілізованого світу до того часу, поки останній російський солдат не покине територію незалежної України в її міжнародно-визнаних кордонах, включно з Кримом", - резюмував Чубаров.

Абсолютно поддерживаю гражданскую инициативу сограждан в Закарпатской, Львовской, Волынской, Ивано-Франковской, Черновиц...

Опубликовано Рефатом Чубаровым 13 февраля 2016 г.

9 областей України підтримали блокаду фур РФ

Один з ініціаторів блокади Тарас Деяк розповів виданню mukachevo.net про те, що блокада фур РФ відбувається вже в 9 областях України. За його словами, проїзд російських вантажівок блокують на Закарпатті, Волині, Львівщині, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Житомирі, Вінниці та Дніпропетровську.

Пізніше, до блокади російських фур приєдналася Одеська область.

Перший пішов. Одеська блокада.Апдейт: розвернули в Росію. Підготовча робота триває.

Опубликовано Сергій Стерненко 15 февраля 2016 г.

Блокада фур: новий виток торгової війни між Україною і РФ

Інфографіка mukachevo.net

МЕРТ спростовує блокаду українських фур в Росії

Заступник голови МЕРТ Наталія Микольська спростувала раніше з'явилася в ЗМІ інформацію про те, що в Брянській області активісти затримали близько 30 вантажівок з українською реєстрацією.

"Поширена 13-14.02 інформація, що РФ обмежила перевезення українських перевізників не відповідала дійсності. Єдині обмеження, які діяли - це транзит в Казахстан через РФ товарів "під ембарго". Зафіксовані поодинокі випадки проблем з перетином кордону РФ українськими водіями", - повідомила вона у своєму Facebook.

Сьогодні дуже насичений день і складний день:1. Засідання Кабінету Міністрів України щодо ситуації з перевезеннями ван...

Опубликовано Nataliya Mykolska 14 февраля 2016 г.

У той же час, в Ространснадзорі повідомили про те, що на території РФ затримали 152 українських вантажівки.

"До отримання додаткових вказівок від Міністерства транспорту Російської Федерації інспектори Ространснагляду в ході здійснення транспортного контролю вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, складають протокол вилучення з описом документів і поміщають автотранспортний засіб на спеціалізовану стоянку", - йдеться в повідомленні.

Україна припиняє транзит російських фур

У ході урядової наради було прийнято рішення, згідно з яким Україна призупиняє транзитні переміщення вантажних автомобілів РФ по своїй території.

"Російська Федерація порушення правил і процедур Всесвітньої організації торгівлі і двосторонньої міжурядової угоди щодо автомобільних перевезень в односторонньому порядку зупинила рух українських вантажних автотранспортних засобів по території Росії. До моменту отримання пояснень від російської сторони і рішення цього питання Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, на території України", - йдеться в повідомленні.

Блокада фур: новий виток торгової війни між Україною і РФ

Фото (mukachevo.net): блокада фур РФ на Закарпатті

Фури РФ розгортаються в Україні та повертаються в Білорусь

"Російські фури, які не змогли проїхати територію України для виїзду в країни Євросоюзу через заблокованих трас, повертаються в Білорусь", - повідомив прес-секретар Держприкордонкомітету Білорусі Олександр Тищенко, передає БЕЛТА.

Блокада фур: новий виток торгової війни між Україною і РФ

Фото (mukachevo.net): блокада фур РФ на Закарпатті

Медведєв припускає введення повної заборони на рух у РФ авто з України

У РФ прокоментували офіційну заборону на транзит російських вантажівок по території України. Зокрема, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв припустив, що у відповідь заходи, Москва може заборонити рух по території Росії всіх видів транспорту з території України.

"Прем'єр доручив продовжити консультації по лінії Мзс, міністерства транспорту, російського посольства", - повідомляє РБК.

Блокада фур: новий виток торгової війни між Україною і РФ

Фото (mukachevo.net): блокада фур РФ на Закарпатті

Україна почала консультації з Мінінфраструктури РФ за транзит вантажівок

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський розповів про те, що Україна почала технічні консультації з Міністерством інфраструктури РФ щодо вирішення питання зупинки транзиту вантажного автотранспорту.

"Зараз ми почали технічні консультації з нашими європейськими партнерами, ми почали технічні консультації з Міністерством транспорту РФ щодо вирішення даної ситуації", - сказав Пивоварський.

Також міністр повідомив, що блокада українських фур в РФ фактично є порушенням міжнародного права і міжурядових угод.