ua en ru

Заворушення біля Офісу президента: суд обрав підозрюваному запобіжний захід

Заворушення біля Офісу президента: суд обрав підозрюваному запобіжний захід Фото: Владислав Сорд (facebook com projectallmor)

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному у побитті шибок у будівлі Офісу президента Владиславу Гранецькому-Стафійчуку (Сорд) під час акції на підтримку Сергія Стерненка 20 березня. Йому призначили цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє "Громадське".

За інформацією слідства, Владислав Сорд прийшов на акцію із заздалегідь заготовленою зброєю - складеним ножем, і в ході акції вдарив рукою по дверях Офісу президента, розбивши скло.

Прокурор просив для підозрюваного саме цілодобовий домашній арешт, наголосивши, що злочин, який інкримінують Владиславу, передбачає покарання до 7 років позбавлення волі. Звинувачення вважає, що існують ризики тиску на свідків та знищення підозрюваним речових доказів, зокрема відео і переписок.

Адвокат підозрюваного Дмитро Мащурок просив суд повністю відмовити у задоволенні клопотання. Він зазначав, що вже сплив термін обрання запобіжного заходу, а також те, що Владислав не може впливати на свідків, оскільки усі вони співробітники поліції, а також на експертну установу, яка проводить експертизу ножа, оскільки вона підконтрольна МВС.

Адвокати заявили, що будуть оскаржувати рішення суду.

Владислав Сорд зазначив, що не планує переховуватися, оскільки він публічна людина - письменник.