ua en ru

"Суд" Криму зобов'язав примусово доставити на засідання Бекірова

"Суд" Криму зобов'язав примусово доставити на засідання Бекірова Фото: Едем Бекіров (Facebook/Олексій Ладигін)

Судове засідання, яке було призначено на 6 вересня, відклали у зв'язку з неявкою Бекірова

Підконтрольний Росії Центральний районний суд міста Сімферополя зобов'язав доставити українського політв'язня Едему Бекірова приводом на судове засідання, яке відбудеться 13 вересня 2019 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Кримську солідарність" Facebook.

За словами адвоката Олексія Ладина, сьогодні було відкладено судове засідання у зв'язку з неявкою Бекірова.

"Сьогодні, 6 вересня 2019 року в центральному районному суді міста Сімферополя, було відкладено судове засідання по кримінальній справі Едему Бекірова, у зв'язку з його неявкою.Суддя Деменок виніс постанову про примусовий привід підсудного", - заявив адвокат.

Наступне судове засідання призначене на 13 вересня.

Як відомо, 12 грудня 2018 на в'їзді в Крим ФСБ затримала Едему Бекірова. Він їхав на півострів провідати свою 78-річну матір. 57-річного Бекірова звинуватили у "зберіганні і передачі вибухових речовин та патронів".

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 22 липня адвокат Олексій Ладен повідомив про черговому погіршення стану здоров'я кримськотатарського активіста Едему Бекірова, якого незаконно утримують у Сімферопольському СІЗО.

Крім того, 27 серпня суд Сімферополя змінив запобіжний захід щодо українського політв'язня Едему Бекірова з утримання в СІЗО на зобов'язання про явку в суд.