ua en ru

Байден та прем'єр Ізраїлю підписали "Єрусалимську декларацію". Згадали і Україну

Байден та прем'єр Ізраїлю підписали "Єрусалимську декларацію". Згадали і Україну Фото: президент США Джо Байден та прем'єр Ізраїлю Яїр Лапід (Government press office of Israel/ Kobi Gideon)

Президент США Джо Байден і прем'єр Ізраїлю Яїр Лапід підписали так звану "Єрусалимську декларацію". У ній лідери згадали війну в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на текст декларації.

У документі наголошується, що США підтверджують прихильність безпеці Ізраїлю, зміцненню його військового потенціалу для стримування ворогів і захисту від будь-якої загрози.

Основна увага в декларації приділена загрозі з боку Ірану. Країни зобов'язуються не допустити появи ядерної зброї у Тегерана і "використовувати всі елементи національної могутності" для стримування іранської агресії.

Також в документі згадується вторгнення Росії в Україну.

"США та Ізраїль підкреслюють свою заклопотаність у зв'язку з триваючими нападами на Україну і свою відданість суверенітету і територіальній цілісності України, а також усвідомлюють важливість надання Україні гуманітарної допомоги", - йдеться в тексті декларації.

При цьому наголошується, що США та Ізраїль мають намір разом боротися з будь-якими спробами бойкоту Ізраїлю і спроб позбавити єврейську державу права на самооборону.

Варто зауважити, що Байден вчора, 13 липня, прибув до Ізраїлю з офіційним візитом.

Байден та прем'єр Ізраїлю підписали "Єрусалимську декларацію". Згадали і УкраїнуПідписи Байдена та Лапіда у "Єрусалимській декларації" (gov.il)