ua en ru

Балух відмовився вийти з камери для участі в засіданні "суду"

Балух відмовився вийти з камери для участі в засіданні "суду" Фото: Володимир Балух (facebook.com/crimea-news.info)

Сторона захисту клопотала про присутність на засіданні Балуха

Володимир Балух відмовився брати участь по відеозв'язку в засіданні підконтрольного Кремлю "Верховного суду Криму" з розгляду апеляції на вирок, він не вийшов з камери. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Крим.Реалії".

Повідомляється, що сторона захисту клопотала про присутність Балуха на засіданні, але суд його відхилив. Також наголошується засідання проходить без присутності потерпілого "начальника" Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченко.

Нагадаємо, в окупованому Росією Криму розпочалося засідання "суду" по справі українського політв'язня Володимира Балуха.

10 вересня "суд" Криму розглядав апеляцію адвоката Балуха Ольги Дінзе на постанову "Залізничного районного суду Сімферополя" про припинення провадження за клопотанням условно-дострокове звільнення Володимира Балуха. Суд не задовольнив вимогу сторони захисту і залишив "рішення" Роздольненського районного суду без змін.

24 вересня 2018 року "суддя" Олена Спасенова перенесла засідання, так як українця не доставили до суду з СІЗО, а брати участь у відеоконференцзв'язку Володимир Балух відмовився. Захист активіста заявила, що проводити засідання в такому форматі неможливо, так як Балух бажає особисто присутнім у суді.