ua en ru

Аваков: вирок Маркиву буде оскаржено

Аваков: вирок Маркиву буде оскаржено Фото: Арсен Аваков (РБК-Україна)

Глава МВС України заявив, що вирок Марківа - несправедливе рішення італійського суду

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вирок українського гвардійця Віталія Марківа буде оскаржено. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Авакова Twitter.

За його словами, вирок у 24 роки для Віталія Марківа - несправедливе рішення італійського суду.

"24 роки Віталію Маркиву - несправедливе і ганебне рішення італійського суду. Воно буде оскаржене. Наш гвардієць і держава Україна не винні в загибелі репортера Рокелле. Він став жертвою агресивної Росії, яка розв'язала в Слов'янську війну на Донбасі. Боротися далі!", - заявив Аваков.

Аваков: вирок Маркиву буде оскарженоНагадаємо, суд міста Павія в Італії виніс вирок колишньому військовослужбовцю Національної гвардії Віталію Маркиву, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккелли на Донбасі в 2014 році. Італійський суд засудив українця до 24 років в'язниці.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Віталій Марків був затриманий в Італії влітку 2017 року. 6 липня 2019 року в Італії почався судовий процес у справі Марківа, якого звинувачують у причетності до вбивств італійського фотографа Андреа Роккелли і російського перекладача Андрія Миронова. Також його звинувачують у спробі вбивства французького фоторепортера Вільяма Ругелона під час військових дій в Слов'янську (Донецька область).

Крім того, прокуратура італійського міста Павії покладає відповідальність за вбивство італійського фотографа Андреа Роккелли на Донбасі в 2014 році і на депутата Верховної ради України Богдана Матківського.