ua en ru

Інтенсивність вибухів під Ічнею зменшилася

Інтенсивність вибухів під Ічнею зменшилася Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Протягом доби було відпрацьовано 37 повідомлень про виявлення боєприпасів

Протягом минулої доби, 12 жовтня, на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу населеного пункту Ічня (Чернігівська обл.) спостерігалася поодинока детонація боєприпасів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДСНС.

Повідомляється, що протягом дня літаками Ан-32П та вертольотом Мі-8 Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) продовжувалось гасіння окремих осередків пожежі, здійснено 39 скидів води, всього з початку робіт - 85 скидів. Пожежно-рятувальними підрозділами забезпечено безперебійну заправку водою пожежних танків.

"Відповідно до затвердженого плану, піротехнічними підрозділами ДСНС продовжується очищення 16-ти кілометрової зони прилеглої до арсеналу. Протягом доби проводилося очищення 16 населених пунктів розташованих навколо арсеналу, завершено роботи у 6 населених пунктах (Заудайка, Мала Дівиця, Обичів, Бурімка, Безбородьків, Шеловичі)", - повідомили у відомстві.

Крім того, зазначається, що протягом дня спеціалістами ДСНС відпрацьовано 37 повідомлень населення про виявлення боєприпасів.

Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій після вибухів на арсеналі боєприпасів біля Ічні Чернігівської області розмінували вже 6 населених пунктів.

Раніше, у прес-службі Міноборони 12 жовтня 2018 року заявили, що на військових складах під Ічнею Чернігівської області зросла інтенсивність вибухів.

Після вибухів на арсеналі, які стались 9 жовтня, президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні планують побудувати 15 сховищ боєприпасів із автоматичними системами охорони.

Зазначимо, міністр оборони України Степан Полторак вважає, що вибухи на військовому арсеналі в Чернігівській області були атакою на сховище.