ua en ru

АМКУ підтвердив угоду "МТС Україна" з оператором "ТриМоб"

АМКУ підтвердив угоду "МТС Україна" з оператором "ТриМоб" Фото: телекомунікаційна компанія "МТС Україна" (Vodafone Ukraine)

Відповідне повідомлення опублікувано на сайті Антимонопольний комітет України

Компанія "МТС Україна" ("Vodafone Україна") має намір придбати понад 50% у статутному фонді оператора "ТриМоб". Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба Антимонопольного комітету України (АМКУ).

Інформацію про заплановану угоду між ПрАТ "МТС Україна" и ТОВ "ТриМоб" розміщено в розділі опитувань на сайті АМКУ від 10 березня.

УВАГА ОПИТУВАННЯ!В Антимонопольному комітеті України розглядається справа про концентрацію у вигляді придбання ПрАТ «МТ...

Опубліковано Антимонопольний комітет України 10 березень 2016 р.

"Враховуючи зазначене, просимо висловити свої заперечення і міркування щодо зазначеної концентрації і її впливу на товарні ринки України", - йдеться в повідомленні.

АМКУ підтвердив угоду "МТС Україна" з оператором "ТриМоб"

Нагадаємо, у січні відразу декілька джерел РБК-Україна на ринку повідомили про те, що "МТС Україна" купує "ТриМоб" за 3 млрд гривень.

Як повідомлялося раніше, в серпні 2014 року "МТС Україна" домовилася з мобільним оператором "ТриМоб" про роумінг у Криму. Однак через місяць "ТриМоб" припинив роботу в Севастополі.

Нагадаємо, оператор "ТриМоб" було створено "Укртелекомом" у 2011 як структурний підрозділ з метою виділення діяльності з надання послуг мобільного зв'язку в окремий бізнес.

Наприкінці 2014 в Генпрокуратурі заявили, що передачу "Укртелекомом" ліцензій на 3G-радіочастоти "ТриМобу" було здійснено з порушенням законодавства, тоді як національний оператор наполягав на відповідності цієї угоди законами "Про телекомунікації" та "Про радіочастотний ресурс".

Як зазначали в "Укртелекомі", НКРЗІ неодноразово проводила перевірки обох операторів (останні перевірки відбулися в жовтні 2014 року) і жодного разу не встановила будь-яких порушень законодавства щодо видачі та використання 3G-ліцензії.

У лютому 2015 року у Криму захотіли відновити роботу українського оператора "ТриМоб".

За даними "Укртелекому", "ТриМоб" - єдиний в Україні оператор, що надає послуги рухомого (мобільного) зв'язку стандарту UMTS/WCDM.