ua en ru

"МТС Україна" попереджає про можливість погіршення зв'язку на території Криму

"МТС Україна" попереджає про можливість погіршення зв'язку на території Криму

Прат "МТС Україна" попереджає про можливість погіршення зв'язку на території Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Причиною цього є неможливість "здійснювати на території АР Крим розрахунки з партнерами, постачальниками і абонентами в національній валюті України (гривні), а також іншими незалежними від Прат "МТС-Україна" факторами". У зв'язку з цим виникають складності в обслуговуванні та експлуатації телекомунікаційної мережі на даній території".

Як раніше повідомлялося, оператор зв'язку "МТС-Україна" перейшов на рублеві розрахунки в Криму.

"Зазначені непередбачені фактори можуть приводити до виведення з ладу телекомунікаційного обладнання, погіршення зв'язку і зменшення зони якісного покриття телекомунікаційної мережі рухомого (мобільного) зв'язку в АР Крим. Склалася ситуація продовжує ускладнюватися, що може призвести до перебоїв у зв'язку, а також часткового або повного призупинення або припинення надання телекомунікаційних послуг на даній території з незалежних від Прат "МТС-Україна" обставин", - йдеться в повідомленні.

В даний час Прат "МТС-Україна" докладає всі зусилля для збереження можливості надання якісних послуг зв'язку в Криму, разом з тим не всі дані обставини можуть бути усунені зусиллями Прат "МТС-Україна", попереджає компанія.

Раніше про аналогічну проблему заявив український оператор "Київстар", що входить в Vimpelcom Ltd.

За даними iKS-Consulting, на ринку мобільного зв'язку Криму і Севастополя лідирує компанія МТС з ринковою часткою 57%, друге і третє місця належать "Київстару" і Life (відповідно 21% і 16% абонентів). Решта 6% припадають на операторів Інтертелеком, PeopleNet, що працюють у стандарті CDMA, а також на 3G оператора "ТриМоб" (створене в 2011р. компанією "Укртелеком" підприємство з метою виділення діяльності з надання послуг мобільного зв'язку в окремий бізнес).

ВАТ "Мобільні Телесистеми" - російський оператор стільникового зв'язку. МТС і дочірні компанії мають ліцензії на надання послуг мобільного зв'язку стандарту GSM-900/1800 практично у всіх регіонах РФ, а також в Білорусі, Узбекистані, Туркменії і на Україні. Також компанія має ліцензію на надання послуг 3G на всій території РФ. Компанія обслуговує більше 100 млн абонентів в РФ, Україні, Узбекистані, Туркменії, Вірменії і Білорусії. Основним акціонером МТС є АФК "Система" (50,8% акцій). У вільному обігу на Нью-Йоркській фондовій біржі знаходиться 37,6% акцій МТС, на ММВБ - 11,6%.