ua en ru

Активісти Майдану звинуватили Авакова та Парубія в нічному інциденті

Активісти Майдану звинуватили міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрія Парубія в нічному інциденті на Майдані Незалежності в Києві. Про це під час брифінгу у прес-центрі Майдану повідомив учасник ради сотень Майдану, сотник так званої михайлівської сотні Спартак Добровольський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це те, на що ще здатна система, яка зараз має обличчя безпосередньо в балаклавах. Близько 40 озброєних людей проникли на периметр Майдану. По дорозі вони йшли з гаслами, скажімо так, що їм необхідно знайти чорношкірих або інших, скажімо так, людей не слов'янської чомусь національності. Побили нашого побратима з вірмен. Відповідно були зустрінуті і супроводжені патрулем і витіснені майданівцями за периметр Майдану. І біля "Глобуса" по нас був відкритий вогонь на ураження з вогнепальної зброї... Ми закрили повністю весь периметр. Поки це відбувалося, 4 наших людини отримали поранення середньої тяжкості і близько 10 осіб легко поранених", - заявив Добровольський.

"Ми знаємо, що ці люди підпорядковувалися безпосередньо пану Парубію, безпосередньо пану Авакову", - додав він.
Добровольський зауважив бездіяльність міліції.

"На нас напали нібито наші побратими. Насправді це найняті спортсмени тітушкі, які були озброєні вогнепальною, холодною зброєю, газовими та шумовими гранатами. І це все відбувалося на очах нашої доблесної міліції, яка навіть не рушила, коли вони бачили, як їх (тітушок, - ред.) озброювали і як вони йшли в наступ", - заявив Добровольський.

Раніше Добровольський заявив про те, що Майдан 10 липня оголосив мобілізацію для пікету МВС з вимогою відставки Авакова.

Нагадаємо, на Майдані Незалежності в Києві в ніч на 7 липня сталася стрілянина, в результаті якої до лікарні були доставлені чотири людини. Попередньо міліцією встановлено, що опівночі близько 30 невідомих чоловіків у масках влаштували бійку із самообороною Майдану. Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом стрілянини на Майдані.