ua en ru

Агентство з повернення активів знову не пустили в редакцію "Вестей"

Агентство з повернення активів знову не пустили в редакцію "Вестей" Фото: бізнес-центр "Гулівер" (РБК-Україна)

Доступ до приміщень заблоковано, вхід закрито ролетами

Співробітники Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, вкотре не зуміли потрапити до приміщень у бізнес-центрі "Гулівер", які орендує редакція газети "Вєсті". Про це повідомляє прес-служба АРМА.

Зокрема зазначено, що 3 лютого 2018 року співробітники агентства здійсниили чергову спробу прийняти в управління активи в одному з офісних центрів столиці. Там наголосили, що ухвалою Печерського райсуду Києва від 28 вересня 2017 року Національному агентству передано 31, 32 та 33 поверхи торговельно-офісного комплексу "Гулівер" для здійснення заходів із управління.

"Невідомі особи, порушуючи ухвалу суду та вимоги законодавства, чинять спротив представникам Національного агентства щодо виконання ухвали суду та передачі офісних приміщень в управління Національному агентству. Доступ до приміщень заблоковано, вхід закрито ролетами", - йдеться в повідомленні.

У агентстві також підкреслили, що невиконання законних вимог посадових осіб АРМА є адміністративним правопорушенням.

"Національне агентство переконане в можливості побудови конструктивного діалогу з власниками активів щодо управління ними в майбутньому", - додали в Нацагентстві.

Водночас представники "Вєстєй" заявляють, що "мають право користуватися займаними приміщеннями, і це право підкріплено відповідним судовим рішенням".

Нагадаємо, 29 грудня 2017 року Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними внаслідок корупційних та інших злочинів, заявило про арешт офісу газети "Вєсті" в столичному торгово-офісному центрі "Гулівер".