ua en ru

Адвокат Януковича заявив, що екс-президент не втікав з країни

Адвокат Януковича заявив, що екс-президент не втікав з країни Фото: Віктор Янукович (news-cloud.net)

Адвокат додав, що Янукович у будь-який момент готовий свідчити в суді

Адвокат екс-президента України Віктора Януковича Олександр Байдик заявив, що Янукович не втікав із країни. Про це Байдик повідомив в ході дебатної промови, передає кореспондент РБК-Україна.

Він також зазначив, що в суді були допитані не всі свідки сторони захисту.

"Віктор Янукович не втік із країни, а знаходився у відрядженні. Окрім цього на нього в лютому 2014 року було скоєно кілька замахів", - сказав він.

Адвокат додав, що Янукович у будь-який момент готовий свідчити в суді.

Зазначимо, сьогодні у справу увійшов новий адвокат - Олександр Горошинський, який також представляє інтереси екс-"беркутівців" у Святошинському суді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва сьогодні, 13 вересня, продовжив засідання у справі щодо держзради екс-президента України Віктора Януковича.

Відзначимо, також повідомлялося, що сторона обвинувачення у справі про держзраду Януковича просить визнати екс-президента винним і засудити його до 15 років позбавлення волі.

Януковича підозрюють в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.