ua en ru

Адміністрація Трампа висловила підтримку іранським протестувальникам

Адміністрація Трампа висловила підтримку іранським протестувальникам Фото: Майк Пенс (flickr.com/whitehouse)

За діями офіційного Тегерану будуть стежити не тільки США, але і весь світ

Адміністрація президента Трампа висловила підтримку учасникам протестів в Ірані, які виступають проти урядової корупції та економічних проблем у країні. Про це повідомляє "Голос Америки".

Так, коли 28 грудня на вулиці іранських міст вийшли протестувальники, послання американської адміністрації було однозначним. Віце-президент Майк Пенс сказав: "Я можу запевнити вас, що Сполучені Штати і весь світ стоїть пліч-о-пліч іранського народу, який хоче кращого, успішного і вільного майбутнього".

Крім того, в інтерв'ю "Голосу Америки" віце-президент Пенс намітив яскравий контраст між відповіддю нинішньої адміністрації Трампа та адміністрацією колишнього президента Барака Обами під час протестів в Ірані після суперечливих президентських виборів.

Нагадаємо, раніше постпред США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що світове співтовариство буде стежити за діями іранської влади на тлі протестів. Хейлі також зазначила, що іранський народ має право визначати свою долю, а за діями офіційного Тегерана будуть стежити не тільки США, але і весь світ.