ua en ru

На адмінкордоні з Кримом окупанти створюють черги і посилюють пости військовими

На адмінкордоні з Кримом окупанти створюють черги і посилюють пости військовими Фото: КПВВ "Чонгар" (з відкритих джерел)

Близько 200 автомобілів чекали своєї черги перед окупаційним так званим "КПВВ"

Російські окупанти створюють штучні черги на адміністративному кордоні з Кримом і додатково підсилюють пости військовими. Про це повідомляє Азово-Чорноморське регіональне управління Державної прикордонної служби України (ДПСУ) на сторінці в Facebook.

Як наголошується, сьогодні прикордонники зафіксували штучні черги на адмінкордоні.

Окупанти продовжують безпричинно створювати черги на адмінмежі Окупаційні служби продовжують створювати незручності для громадян, які прямують через адмінмежу з тимчасово окупованою територією АР Крим. Так, сьогодні прикордонники вкотре зафіксували штучні черги на адмінмежі. Співробітники держприкордонслужби не фіксували жодних накопичень перед українським КПВВ "Чонгар", але в той же час сьогодні близько 200 автівок чекали своєї черги перед окупаційним так званим «пунктом пропуску». Жодних причин для затримок при цьому не було, так як в середньому за добу через КПВВ «Чонгар» в бік Криму перетинає близько 400-500 автівок. Тобто майже половина транспортних засобів, які перетинають адмінмежу за всю добу, одразу стояли у черзі, створеною окупантами певно для «картинки туристичного потоку» або небажання якісно працювати. Крім того, зазвичай на мосту безпосередньо на адмінмежі пропуск автівок здійснюється окупантами за допомогою світлофору та шлагбауму, але сьогодні вони виставили там для контролю додатково військових.

Опубліковано Азово-Чорноморське Регіональне управління Держприкордонслужби Неділя, 2 вересня 2018 р.

"Співробітники Держприкордонслужби не фіксували ніяких скупчень перед українським КПВВ, але в той же час сьогодні близько 200 автомобілів чекали своєї черги перед окупаційним так званим "пунктом пропуску", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що ніяких причин для затримок не було, оскільки в середньому за добу через КПВВ "Чонгар" в бік Криму админграницу перетинає близько 400-500 автомобілів.

"Тобто майже половина транспортних засобів, які перетинають адмінкордон за всю добу, відразу стояли в черзі, створеній окупантами, ймовірно, для "картинки туристичного потоку" або небажання якісно працювати", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада засудила анексію півострова Крим, і закликала звільнити українських політв'язнів.

У свою чергу Норвегія підтримала заяву США про невизнання анексії Криму.

Також Міністерство закордонних справ Чехії вітало заяву державного секретаря США Майк Помпео щодо Криму і заявило про визнання незаконності анексії півострова Росією.

Додамо, що Помпео 25 липня заявив, що США ніколи не визнають російську окупацію Криму і будуть наполягати на територіальній цілісності України. У Держдепі в черговий раз визнали, що Росія порушила міжнародне право.