ua en ru

Понад 4 тисячі військових візьмуть участь у військовому параді 24 серпня

Понад 4 тисячі військових візьмуть участь у військовому параді 24 серпня Фото: в параді 24 серпня беруть участь понад 4 тисячі військових

Під час параду ЗСУ продемонструють нові зразки парадної та повсякденної форми одягу

Понад чотири тисячі військовослужбовців візьмуть участь у військовому параді з приводу річниці Дня незалежності 24 серпня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зазначається, що сьогодні міністр оборони України Степан Полторак перевірив хід підготовки особового складу до військового параду на Хрещатику в Києві.

Понад 4 тисячі військових візьмуть участь у військовому параді 24 серпняФото: Полторак перевірив підготовку до параду 24 августа

"Цього року в урочистостях візьмуть участь понад 4 тисячі військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України, а також понад 200 одиниць військової техніки", - сказано в повідомленні.


Підкреслюється, що вперше в історії участь у параді візьмуть військовослужбовці Сил спеціальних операцій та резервісти, які входять до складу стратегічного резерву ЗСУ, створеного на випадок загострення ситуації з метою посилення Українського війська.

Під час параду військові ЗСУ продемонструють нові зразки парадної та повсякденної форми одягу.

"Військова техніка, що залучена до заходу, – це модернізована техніка, яка надійшла з заводів, та техніка, що знаходилась у створеному Міністерством оборони резерві. Після проведення параду всі зразки техніки та озброєння будуть передані у військові частини та підрозділи Збройних Сил України", - зазначає Міноборони.

Нагадаємо, на параді до Дня незалежності України буде представлено понад 200 одиниць військової техніки.