ua en ru

У 2017 році американські військові візьмуть участь у навчаннях у Польщі

У 2017 році американські військові візьмуть участь у навчаннях у Польщі Фото: американські військові прибудуть до Польщі у січні 2017 року

Крім 800 американців, до складу батальйону в Польщі будуть входити солдати з Румунії та Великобританії

На сході Польщі в 2017 році розпочнуться навчання американських підрозділів. Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич, передає "Польське Радіо".

"Підрозділи американської бригади будуть знаходитися в західній частині Польщі, але будуть діяти на східному кордоні країни", - підкреслив Мацеревич.

За його словами, одна з чотирьох батальйонних груп у польському регіоні розташується, в основному в Ожишу (Вармінсько-Мазурське воєводство), де знаходиться найближча база для Сувальського перешийка. Однак, підрозділи американської бойової бригади будуть знаходитися в Жагане, Сьвентошові, Сквежині і в Болеславці.

Незважаючи на те, що бригада буде постійно перебувати в Польщі, вона також братиме участь у навчаннях в інших державах східного флангу НАТО, зазначив міністр. Так, американські танкісти, які прибудуть до Польщі, згодом братимуть участь у навчаннях в Болгарії, Румунії та балтійських країнах.

Крім 800 американців, до складу батальйону в Польщі будуть входити солдати з Румунії та Великобританії. У свою чергу, Польща відправить своїх бійців в батальйони в Литві та Румунії, де НАТО збільшує військову присутність в рамках укріплення південно-східного флангу.

Міжнародні підрозділи на базі американських військових сил прибудуть до Польщі у січні і в квітні 2017. Як пише видання, в Литві це будуть німці, в Латвії - канадці, а в Естонії - британці.

У червні навчання танкової бригади пройдуть у Польщі та країнах Балтії, а згодом - у Болгарії та Румунії, а потім - у Грузії.

Нагадаємо, Німеччина направить в Литву танки для стримування Росії.