ua en ru

Більше 100 будинків у Києві непридатні для проживання, 48 - в аварійному стані

Більше 100 будинків у Києві непридатні для проживання, 48 - в аварійному стані Фото: більше 100 будинків у Києві не придатні для проживання

До 4 березня районні комісії мають здійснити обстеження відповідних будівель та розробити рекомендації з їх безпечної експлуатації

Більше 100 будинків у Києві непридатні для проживання, 48 - в аварійному стані. Про це в ході брифінгу повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"За інформацією районних адміністрацій, балансоутримувачів в місті сьогодні 48 будинків, які є аварійними, 101 будинок непридатний для проживання, а також близько 150 будинків, які знаходяться в незадовільному технічному стані", - повідомив Пантелеєв та додав, що близько 40 відсотків цих будинків знаходяться у приватній власності.

За його словами, до 4 березня районні комісії мають здійснити обстеження відповідних будівель та розробити рекомендації з їх безпечної експлуатації.

Також заступник голови КМДА Олександр Спасибко повідомив, що Державній архітектурно-будівельній інспекції доручено провести перевірки всіх об'єктів Києва, де проводяться роботи з будівництва.

"На Комісії (з питань техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА - ред.) було прийнято рішення надати доручення Державній архітектурно-будівельній інспекції провести перевірки по всім незаконним будівництвам, по всім об'єктам, де ведеться будівництво, та залучити до цього ще і поліцію", - розповів чиновник.

За його словами, у четвер, 3 березня, на сесії міськради буде розглянуто проект рішення щодо делегування повноважень КМДА щодо ренновації застарілого житлового фонду.

"Це дасть можливість проводити в районах конкурси на залучення інвесторів для ренновації застарілого житлового фонду", - зауважив Спасибко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Київгенплан" пропонує відселити понад 100 аварійних будинків столиці.