ua en ru

"Київгенплан" пропонує відселити понад 100 аварійних будинків столиці

"Київгенплан" пропонує відселити понад 100 аварійних будинків столиці Фото: Київгенплан пропонує відселити понад 100 аварійних будинків столиці

Найбільша кількість житлових будинків, які вимагають реконструкції - у Солом’янському і Печерському районах, на Дарниці й Нивках

"Київгенплан" пропонує відселити 104 аварійні будинки Києва загальною площею 0,1 млн кв. м, а також знесення застарілої індустріальної панельної 5-ти поверхової забудови (0,8 млн кв. м). Про це повідомили в КО "Київгенплан", передає "Вечірній Київ".

"За проектом Генплану, реконструкції та санації підлягає понад 380 га кварталів застарілого житлового фонду міста. Найбільша кількість житлових будинків, які вимагають реконструкції - у Солом'янському і Печерському районах, у Дарниці й на Нивках", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на думку фахівців, власників нерухомості в будинках, які відселяються, мають забезпечувати рівноцінними квадратними метрами в новобудовах. Разом з тим, забудовники спочатку повинні будувати будинки, куди можна буде відселити жителів аварійних будинків, а потім вже проводити реконструкцію.

Окрім реконструкції житлових кварталів, інвестори також мають оновлювати прилеглі дитсадки, школи, поліклініки, інші об'єкти інфраструктури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 лютого у центрі Києва стався обвал будинку на вулиці Богдана Хмельницького.