ua en ru

З 1 вересня УЗ знизить вартість проїзду в пасажирських поїздах

З 1 вересня УЗ знизить вартість проїзду в пасажирських поїздах Ілюстративне фото (РБК-Україна)

З 1 вересня вступає у дію коефіцієнт 1,02 індексації до тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні за календарними періодами

З 1 вересня вартість проїзду в пасажирських поїздах далекого сполучення, що курсують територією України, буде знижено. Про це повідомляє прес-служба публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця".

Вказано, що у перший день осені вступає у дію коефіцієнт 1,02 індексації до тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні за календарними періодами.

"Наприклад, вартість проїзду 31 серпня за маршрутом Київ - Львів у вагоні купе поїзда №141 коштує 347,92 грн, а на наступну п’ятницю аналогічний квиток коштуватиме 333,92 грн, у вагоні купе поїзда № 29 Київ - Ужгород коштує 728,19 грн, а буде коштувати - 696,39 грн. Діятиме цей коефіцієнт до кінця місяця, після чого буде введено ще нижчий коефіцієнт - 0,93", - пояснили в УЗ.

Зазначається, що у період з 1 червня по 31 серпня діяв календарний період з коефіцієнтом 1,07.

У відомстві нагадують, що наказом № 184 Міністерства інфраструктури від 20 квітня 2018 року визначено 13 різних календарних періодів, які впливають на вартість проїзду. Також на ціну квитка впливає і день тижня, у який пасажир розпочинає подорож.

Коефіцієнти вартості проїзду стосуються всіх категорій вагонів, крім приміських поїздів.

З 1 вересня УЗ знизить вартість проїзду в пасажирських поїздах
З 1 вересня УЗ знизить вартість проїзду в пасажирських поїздах

Фото: коефіцієнти вартості проїзду

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, Укрзалізниця "(УЗ) підвищила ставки тарифів на користування своїми вагонами. Таке рішення було прийнято правлінням компанії 15 червня. В "Урядовому кур'єрі" рішення було опубліковано 27 червня і було введено в дію через 30 календарних днів після публікації.

Додамо, в УЗ проінформували, що виплати компенсацій пасажирам поїздів за неналежні умови проїзду не передбачені нормативними та нормативно-правовими актами.