ua en ru

"Укрзалізниця" готує підвищення тарифів на вантажні перевезення залізницею на 30% з 1 лютого

"Укрзалізниця" готує підвищення тарифів на вантажні перевезення залізницею на 30% з 1 лютого
Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" готує проект нормативного акту щодо підвищення тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом на 30% з 1 лютого 2015 р.

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" готує проект нормативного акту щодо підвищення тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом на 30% з 1 лютого 2015 р. Про це йдеться у відповіді "Укрзалізниці" на офіційний запит РБК-Україна.

"На виконання доручення Кабінету міністрів № 1494/3/3-14 від 16 жовтня 2014 р. "Укрзалізницею" готується проект нормативного акту щодо підвищення тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом на 30% з 1 лютого 2015 р.", - йдеться у відповіді на запит.

Як повідомляється, зазначена індексація тарифів врахована Мінекономрозвитку у проекті "Прогнозу економічного та соціального розвитку України на 2015 -2019 рр".

Тарифи на перевезення вантажів у межах України (внутрішнє сполучення, експорт та імпорт) встановлюються Мін інфраструктури за погодженням з Мінекономрозвитку та Мінфіном та є державно регульованими.

Нагадаємо, як повідомляв заступник генерального директора "Укрзалізниці" Віталій Жураківський, Міністерство інфраструктури України з 1 січня 2015 р. буде встановлювати тарифи на всі види залізничних перевезень. За його словами, розроблений цілий порядок організації роботи щодо встановлення тарифів на вантажні, пасажирські та приміські перевезення.

Останній раз тарифи на перевезення вантажів на залізниці зросли на 3% з 1 липня 2013 р.