ua en ru

"Український вибір" розробляє модель федеративного устрою в Україні, - Медведчук

Громадський рух "Український вибір" розробляє модель федеративного устрою в Україні. Про це у своєму блозі написав лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Я переконаний, що дієвими і ефективними ліками від розколу є федеральний принцип державного устрою. Саме перехід до федеративного устрою може вирішити багато проблем, які існують в Україні. І це теж правда. Ми працюємо над тим, щоб підготувати концепцію, можливу модель федеративного устрою і зробити її предметом широкого обговорення наших громадян, щоб прийти до відповіді на питання - чи дійсно це є ліками від розколу і чи зможе воно вплинути на серйозні проблеми, що існують сьогодні", - зазначив Медведчук.

На його думку, формула національного успіху України існує.

"Вона є в "Українського вибору". В її знаменнику - конкурентоспроможна країна Україна, здатна забезпечити права і свободи громадян, захистити законні інтереси наших людей, яка може розвивати реальну економіку, створює робочі місця, залучає інвестиції, забезпечує гідну зарплату, хороші пенсії і соціальні виплати, високий рівень добробуту народу. А в чисельнику формули національного успіху я бачу гуманітарні питання, важливі для нашого суспільства", - заявив лідер "Українського вибору".

Він також висловився категорично проти того, щоб представники окремих регіонів України монополізували "право на партиотизм" і диктували країні, що є для неї корисним.

"Я вважаю, що закони суспільства повинні прийматися з урахуванням думки більшості членів суспільства, незалежно від того, наскільки вони активно займаються політикою. Чим швидше ми усвідомимо, що законом має бути думка більшості, тим швидше створимо здорову комунікацію різних думок і інтересів і побудуємо успішну країну", - резюмував Медведчук.

Читайте також: Федеративний устрій України гарантує цілісність і процвітання країни, - Віктор Медведчук