ua en ru

"Удар" буде претендувати на членство в Раді Нацбанку, - Розенко

Фракція "Удар" у Верховній Раді буде претендувати на членство в Раді Національного банку.

Фракція "Удар" у Верховній Раді буде претендувати на членство в Раді Національного банку. Про це РБК-Україна народний депутат від "Удару" Павло Розенко.

"Так, парламент повинен найближчим часом проголосувати за призначення мінімум двох членів Нацбанку. "Удар" буде претендувати на членство в Раді Нацбанку", - зазначив нардеп.

При цьому, за його словами, має бути досягнутий компроміс.

"Але для початку в парламенті потрібно досягти компромісу у формуванні Ради, щоб там були представлені не тільки члени Партії регіонів. Є певні критерії призначення в Раду. Я не банкір, тому я особисто не зможу претендувати на членство. Але у нас є фахівці в цьому секторі", - підкреслив він.

У фракції ж "Свободи" не вважають першочерговим питанням формування Ради НБУ. Так, народний депутат "Свободи" Ігор Швайка повідомив РБК-Україна, що спочатку потрібно сформувати новий Кабмін.

"Поки не буде сформовано уряд, я не думаю, що відбудеться ротація в Раді НБУ. Ми взагалі не піднімаємо для себе це питання. Це питання точно не першого ряду", - зазначив він.

Нагадаємо, на початку січня 2014 р. закінчилися семирічні повноваження шести членів Ради НБУ, обраних за квотою Ради в 2007 р. зокрема, завершені повноваження Василя Горбаля, Михайла Гончарова, Сергія Клюєва, Бориса Колеснікова, Петра Порошенка та голови Ради Ігоря Прасолова.

Для кворуму Ради потрібно не менше 10 членів, тоді як зараз їх вісім - Ірина Акімова, Павло Гайдуцький, Юрій Полунєєв, Андрій Портнов, Віктор Федосов, Валерій Хорошковський, Роман Шпек, а також глава НБУ Ігор Соркін. Таким чином, з 11 січня 2014 р. Рада НБУ не має кворуму.