ua en ru

"Роснєфть" візьме кредит на 16,8 млрд дол. для фінансування покупки 50% ТНК-ВР

"Роснєфть" підписала дві кредитні угоди з групою міжнародних банків на загальну суму 16,8 млрд дол. для фінансування покупки 50-процентної частки в ТНК-BP у BP. Відповідна інформація міститься в прес-релізі "Роснєфті".

Згідно з цим кредитними угодами, "Роснєфть" залучає кредит строком на 5 років на суму 4,1 млрд дол. і кредит строком на 2 роки на суму 12,7 млрд дол. Кредиторами і організаторами кредитів виступає група міжнародних банків, включаючи Bank of America Merrill Lynch, Barclays Bank, BNP Paribas, BTMU, Citibank, Credit Agricole, ING Bank, Intesa Sanpaolo Banking Group, J.P.Morgan, Mizuho Corporate Bank, Natixis, Nordea Bank, SMBC, Societe Generale і Unicredit Bank.

Коментуючи підписання угод про залучення фінансування, президент і голова правління "Роснєфті" Ігор Сєчін сказав, що компанією досягнуто взаєморозуміння з провідними міжнародними фінансовими інститутами по роботі над своїми стратегічними проектами. "Ми дякуємо нашим фінансовим партнерам за оперативне ухвалення рішень, які забезпечують закриття безпрецедентної для російського ринку угоди", - сказав він.

Нагадаємо, що "Роснєфть" перебуває в стадії купівлі 100% в ТНК-BP. Загальна сума операції - 61 млрд дол., з них 45 млрд дол. "Роснєфть" повинна буде віддати акціонерам цієї компанії - консорціуму AAR і BP грошовими коштами, в тому числі за частку AAR компанія заплатить 28 млрд дол. З обома акціонерами підписані договори купівлі-продажу. За словами президента "Роснєфті" Ігоря Сєчіна, угода носить незворотний характер, її завершення повинно відбутися в I півріччі 2013 р. після отримання схвалення на її проведення з боку російських і європейських антимонопольних органів. Для фінансування операції "Роснєфть" може позичити на внутрішньому і зовнішньому ринках близько 35 млрд дол.

Читайте також: "Роснєфть" розмістить євробонди об'ємом до 3 млрд дол., - джерело