ua en ru

"Реал" обіграв "Еспаньол", "Сіті" змістив "Челсі" з вершини, а "Юве" продовжує перемагати

Єдиний гол Пепе приніс "Реалу" перемогу над "Еспаньолом" і дозволив мадридцям скоротити відставання від "Барселони" з "Атлетіко" до трьох очок. "Манчестер Сіті" здолав "Ньюкасл" завдяки голам Едіна Джеко з Альваро Негредо і змістив з першого місця "Челсі", який в суботу вирвався в лідери. "Ювентус" пропустив першим, але у відповідь забив "Кальярі" чотири м'ячі і як і раніше на вісім очок випереджає "Рому", яка також виграла з великим рахунком.

Єдиний гол Пепе приніс "Реалу" перемогу над "Еспаньолом" і дозволив мадридцям скоротити відставання від "Барселони" з "Атлетіко" до трьох очок. "Манчестер Сіті" здолав "Ньюкасл" завдяки голам Едіна Джеко з Альваро Негредо і змістив з першого місця "Челсі", який в суботу вирвався в лідери. "Ювентус" пропустив першим, але у відповідь забив "Кальярі" чотири м'ячі і як і раніше на вісім очок випереджає "Рому", яка також виграла з великим рахунком.

Іспанія

Суботня нічия лідерів чемпіонату Іспанії дала "королівському клубу" шанс поправити своє становище в турнірній таблиці, і він його не упустив. В першому таймі м'яч вперто не йшов у ворота "Еспаньола", але на десятій хвилині після перерви Лука Модріч здорово подав зі штрафного, і Пепе головою відправив м'яч у сітку. Більше голів забито не було, і "Реал" тепер має 47 очок, тоді як лідери - по 50.

Також у неділю "Райо Вальєкано", який веде боротьбу за виживання, здобув перемогу над "Хетафе" і наблизився до рятівного 17-го місця на відстань двох очок. Єдиний гол на 29-й хвилині забив Альберто Буено. "Осасуна" піднялася на 12-е місце завдяки перемозі над "Бетісом" (2:1), хоча на 60-й хвилині її голкіпер Андрес Фернандес був видалений. В останньому матчі дня "Леванте" здолав "Малагу" - 1:0.

Англія

В суботу "Челсі" обіграв "Халл Сіті" і змістив з першої строчки "Арсенал", який у понеділок зіграє з "Астон Віллою" на її полі. Однак сині протрималися на вершині всього лише добу.

Вже на восьмій хвилині Едін Джеко в підкаті замкнув простріл Александара Коларова ліворуч. У відповідь "Ньюкасл" пішов на приступ, і воротарю "городян" Джо Харту довелося постаратися, щоб відбити удари Йоана Кабая і Лоїка Ремі. Нарешті Шейк Тіоте все ж відправив м'яч у сітку, але гол був відмінений.

У гостей колишній півзахисник "Шахтаря" Фернандіньо влучив у штангу ударом головою. Незадовго до кінця "Сіті" втратив Саміра Насрі через травму, але на кінець доданого часу все ж таки подвоїв рахунок. Це Альваро Негредо з другої спроби пробив Тіма Крула.

"Ліверпуль" піднявся на четверте місце, здобувши ефектну перемогу над "Сток Сіті" з рахунком 5:3. Червоні повели в рахунку, після того як Раян Шоукросс вразив власні ворота. Луїс Суарес подвоїв перевагу, але ще до перерви колишній форвард "Ліверпуля" Пітер Крауч і Чарлі Адам відновили рівність.

У другому таймі Стівен Джеррард повернув лідерство мерсисайдцям, забивши пенальті, а Суарес оформив дубль. Але ендшпіль все одно вийшов нервовим, так як на 85-й хвилині Джон Уолтерс скоротив відставання до мінімуму. Всі питання зняв тільки п'ятий гол "Ліверпуля", забитий Деніелом Старриджем.

Італія

"Юве" виграв усі свої матчі в серії А після поразки від "Фіорентини", що відбулася 20 жовтня. Проте гол Маурісіо Пинильи на 21-й хвилині поставив під питання чергову перемогу "старої синьйори". Але всього десять хвилин потому Стефан Ліхтштайнер навісив, і Фернандо Льоренте пробив Антоніо Адана ударом головою. На 73-й хвилині Клаудіо Маркізіо вивів діючих чемпіонів вперед, потім Льоренте оформив дубль, а після відзначився Ліхтштайнер - 4:1. Пінілья за кілька хвилин до кінця був видалений.

"Рома", яка минулої неділі грала з "Юве" і зазнала першої поразки у сезоні порадувала вболівальників трьома очками. Під гарячу руку потрапила "Дженоа" - 4:0. Алессандро Флоренці, Франческо Тотті і Майкон забили до перерви, а Мехді Бенатов у другому таймі встановив фінальний рахунок. В результаті "Рома" на два очки випереджає "Наполі", який розгромив "Верону" - 3:0. Початок перемозі поклав гол Дріса Мертенса на 27-й хвилині.

Чергову невдачу зазнав "Мілан", що займає 11-е місце. Цього разу "россонері" з рахунком 3:4 поступилися "Сассуоло", хоча вели 2:0 зусиллями Робіньо і Маріо Балотеллі. Однак у відповідь Доменіко Берарді оформив покер, який дозволив господарям піти із зони вильоту.

"Фіорентина" трохи відстала від трійки лідерів, зігравши по нулях з "Торіно", а "Аталанта" з рахунком 2:1 взяла гору над "Катанією".

Нагадаємо, що раніше "Челсі" і МЮ здобули перемоги, а "Лаціо" оступився в Болоньї

Використані матеріали УЄФА