ua en ru

"Обидва тренера виставлять найдосвідченіших футболістів", - Мірча Луческу

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу поспілкувався з журналістами перед грою Ліги Чемпіонів проти "Манчестер Юнайтед".

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу поспілкувався з журналістами перед грою Ліги Чемпіонів проти "Манчестер Юнайтед".

"Для мене Ліга чемпіонів - як свято. З великою увагою і з радістю чекаю такі матчі. З тих пір, як я став тренером "Шахтаря", ця команда привезла в Донецьк багатьох грандів європейського футболу. Чотири команди сюди ще не приїжджали: МЮ, "Реал", "Баварія" і "Ліверпуль". Одна з перерахованих зіграє на "Донбас Арені". Залишилося, щоб сюди приїхали "Реал", "Ліверпуль" і "Баварія". А для цього необхідно продовжити наш шлях у Лізі чемпіонів. Наші футболісти повинні бути налаштовані на завтрашній матч максимально. Свято, якого всі чекають, повинні принести завтра на футбольне поле. Дуже важливий матч належить. Знаємо, з яким суперником будемо грати. І хотілося б, щоб атмосфера на трибунах була такою ж, як на наших домашніх матчах з "Челсі" і "Арсеналом". І бажано, щоб результат був таким же.

Зараз наша ситуація з МЮ в чомусь схожа. Мойес повинен був варіювати склад, шукати оптимальне поєднання гравців, знайомитися з футболістами. Зважаючи на це і не дуже-то, як кажуть, виразна гра МЮ зараз. Нам доводилося давати грати новачкам команди, іноді ризикуючи. І в цьому плані, я вважаю, ми приблизно однакові. Але на гру обидва тренера напевно виставлять найбільш досвідчених футболістів.

Звичайно, будь-яка тренерська перестановка - це нова філософія команди, якісь нові ідеї. Навіть якщо Фергюсон сам вибрав собі Мойеса як послідовника. Кожен тренер має потребу в періоді адаптації, знайомиться з підопічними. Цим і пояснюється складність початку чемпіонату для "Манчестер Юнайтед". Напевно, такого б не було, якщо б біля керма команди був Фергюсон".

Нагадаємо, що матч "Шахтар" - " МЮ " розпочнеться о 21:45