ua en ru

"Манчестер Сіті" виграв Кубок ліги, "Юве" обіграв "Мілан", а "Реал" з "Атлетіко" кращого не виявили

Голи Яя Туре і Саміра Насрі у другому таймі дозволили "Манчестер Сіті" обіграти в Лондоні "Сандерленд" і в третій раз завоювати Кубок англійської ліги. З групи лідерів серії А у 26-му турі переміг один лише "Ювентус", і зробив це чемпіон країни у важливій виїзній зустрічі з "Міланом". Кріштіану Роналду вразив ворота "Атлетіко" в кінцівці дербі на стадіоні "Вісенте Кальдерон", чим допоміг "Реалу" зберегти лідерство в чемпіонаті Іспанії.

Голи Яя Туре і Саміра Насрі у другому таймі дозволили "Манчестер Сіті" обіграти в Лондоні "Сандерленд" і в третій раз завоювати Кубок англійської ліги. З групи лідерів серії А у 26-му турі переміг один лише "Ювентус", і зробив це чемпіон країни у важливій виїзній зустрічі з "Міланом". Кріштіану Роналду вразив ворота "Атлетіко" в кінцівці дербі на стадіоні "Вісенте Кальдерон", чим допоміг "Реалу" зберегти лідерство в чемпіонаті Іспанії.

Англія

Вболівальники "Сандерленду" мріяли про перший тріумф у престижному турнірі з 1973 року, і гол Фабіо Боріні після закінчення десяти хвилин гри привів їх у захват. Тільки команда Мануеля Пеллегріні не здалася і відповіла на це трьома точними ударами. Яя Туре вразив ворота на 55-й хвилині, а потім по м'ячу забили Самір Насрі і Хесус Навас. Це перша перемога "Манчестер Сіті" в Кубку ліги з 1976 року.

Після фантастичного сейви Віто Манноне, котрий зреагував на забійний постріл Серхіо Агуеро в дебюті матчу, здалося, що "Сандерленд" всю дорогу буде лише відбиватися, проте точний удар Боріні зовнішньою стороною стопи вивів "чорних котів" вперед - 1:0. Італійський форвард міг забити і другий м'яч, але на допомогу партнерам вчасно прийшов Венсан Компані, який здорово зіграв у захисті.

Додати футболістам "Манчестер Сіті" вдалося лише після перерви. Туре розпечатав ворота Маноне крученим ударом у верхній кут з 25 метрів, після чого Насрі вивів "городян" вперед забійним пострілом від межі штрафного.

"Сандерленд" зробив все, щоб зрівняти рахунок, але гол Наваса, забитий в результаті швидкої контратаки, приніс Пеллегріні перший трофей в якості тренера "Сіті".

Італія

Додаткової впевненості туринцям додає те, що вони домоглися переможного результату на полі принципового суперника. Ближче до перерви Фернандо Льоренте завершив голом красиву атаку "бьянконері", а в другому таймі Карлос Тевес чарівним ударом здалеку послав ще один м'яч у ворота міланців.

Третім у чемпіонаті поки йде "Наполі". Команда Рафаеля Бенітеса обмежилася лише нічиєю в гостьовій зустрічі з "Ліворно" (1:1), провиною чому не в останню чергу став автогол Пепе Рейни. "Фіорентина" і зовсім поступилася на своєму полі "Лаціо" - 0:1.

"Парма", перемігши аутсайдера першості "Сассуоло" (1:0), продовжила безпрограшну серію у національній першості до 14 матчів. "Торіно" ускладнив собі життя у боротьбі за право виступати в наступному сезоні в єврокубках, поступившись вдома "Сампдорії" - 0:2. "Кальярі" розгромив "Удінезе" (3:0), "Дженоа" досить впевнено переміг "Катанію" (2:0), а "Аталанта" виграла у "К'єво" - 2:1.

Іспанія

Вереснева зустріч найсильніших команд Мадрида на "Сантьяго Бернабеу" завершилася на користь "Атлетіко", і червоно-білі мали всі шанси повторити трюк на своєму полі, хоч і пропустили першими. На третій хвилині їх оборона проспала навіс Анхеля Ді Марії та удару Каріма Бензема з близької дистанції, але вже до перерви господарі заволоділи перевагою в рахунку.

Спочатку Коке отримав м'яч в штрафній і пробив низом у дальній кут без особливого спротиву з боку захисників "Реала", а вже в доданий арбітром час Габі вдався постріл здалеку. "Королівський клуб" уникнув поразки на 81-й хвилині, коли після прострілу Даніеля Карвахаля м'яч опинився в ногах у Роналду, і той засадив його у лівий від себе кут воріт.

У підсумку "Реал" зберіг триочковий відрив від "Атлетіко", але всього на один бал від нього розташувалася "Барселона". Каталонці знали результат зустрічі в столиці і з радістю скористалися шансом наблизитися до вершини. Алексіс Санчес, Ліонель Мессі, Карлес Пуйоль і Хаві Ернандес по разу вразили ворота "Альмерії", що принесло гранатово-синім перемогу - 4:1.

В іншій зустрічі "Вильяреад" зіграв внічию з "Бетісом" (1:1), хоча по ходу гри у складі аутсайдера був видалений Икечукву Уче. "Севілья" з мінімальним рахунком обіграла "Реал Сосьєдад". Того ж одного голу вистачило "Райо Вальєкано", щоб вичавити максимум в поєдинку з "Валенсією".

Нагадаємо, що раніше "Арсенал" поступився в Стоці, "Інтер" і "Рома" розійшлися миром, а "Баварія" продовжила переможну ходу.

Використані матеріали УЄФА