ua en ru

"Київстар" у 2014 р. інвестував у свою інфраструктуру 1,7 млрд грн

Оператор телекомунікацій "Київстар" у 2014 р. інвестував у свою мережеву інфраструктуру майже 1,7 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі компанії.

Всього за час роботи в Україні в розвиток телеком-інфраструктури оператор інвестував в мережу понад 31 млрд грн.

"Капітальні витрати оператора за 2014 р. склали майже 1,7 млрд грн. Вони були спрямовані на розвиток волоконно-оптичної мережі, збільшення ємності для забезпечення зростаючого трафіку мобільної передачі даних, модернізацію системи радіозв'язку", - сказано в повідомленні.

З метою поліпшення якості зв'язку на ділянках мобільної мережі, де були зафіксовані високі навантаження голосового трафіку, у 2014 році були введені в експлуатацію 90 нових базових станцій, і встановлено більше 6 тисяч додаткових приймально-передавачів на діючих сайтах. Істотно розширена ємність мережі "Київстар" у Луганській та Донецькій областях, що дозволило обробити багаторазовий ріст навантаження. Так, споживання мобільного Інтернету в Луганській області за рік зросло на 86%, а в Донецькій - на 71%. В цілому, за 2014 р. обсяги дата-трафіку в мережі EDGE за рік збільшилися на 78%, склавши 13,5 тис. терабайт.

Крім того, компанія займається модернізацією інфраструктури та підготовкою мережі до 3G. "Ми вже завершили найбільш трудомісткий етап підготовки мережі до 3G. Комутаційна частина нашої мережі повністю переведена на обладнання 3G-ready. Це - 70 комутаторів і більше 100 вузлів MgW, які можуть працювати у стандартах зв'язку 3G і 4G. Також є повна готовність до нових технологій у нашої магістральної мережі, яка забезпечує пакетну передачу даних. Вже 30% мережі доступу переведені на єдину IP-інфраструктуру (All-IP), що також є необхідним елементом для послуг 3G. Архітектура майбутньої мережі 3G вже спланована, підготовлена ​​і навчено технічний персонал для роботи з новими стандартами зв'язку", - зазначив директор департаменту з управління якістю "Київстар" Василь Пантов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Київстар" має намір домагатися повернення своєї власності у Криму.