ua en ru

"Київрада" внесла зміни до бюджету і просить встановити кордони міста

Сьогоднішнє засідання "Київради" традиційно супроводжувалося конфліктною атмосферою. Опозиціонери повідомили про застосування міліцією сльозоточивого газу, міліція це заперечує, тоді як є повідомлення про сутички і застосування димових шашок. Проте, депутати "Київради" змогли прийняти низку рішень.

Сьогоднішнє засідання "Київради" традиційно супроводжувалося конфліктною атмосферою. Опозиціонери повідомили про застосування міліцією сльозоточивого газу, міліція це заперечує, тоді як є повідомлення про сутички і застосування димових шашок. Засідання почалося під головуванням Галини Гереги о 10:05 і закінчилося о 13:15. Депутати Київради змогли прийняти низку рішень.

Фотогалерея "Пристрасті під Київрадою 2 жовтня"

Так, депутати Київради ухвалили рішення про звернення до ВР щодо встановлення меж м. Києва.

Київрада внесла зміни до міського бюджету і програму соціально-економічного розвитку на 2013 р. Зокрема програма соціально-економічного розвитку передбачає 7,6 млн грн на будівництво зовнішніх інженерних мереж в провулку Моторний, по 5 млн грн на завершення будівництва першої черги гідровузла на Бортничівській станції аерації і на завершення реконструкції приймальних відділень Олександрівської лікарні.

Також 4 млн грн передбачено на будівництво наземного пішохідного переходу на Троєщині, 3,5 млн грн на зміцнення фасадів поліклінік і реконструкцію шкіл в Оболонському районі.

Що стосується змін до бюджету, то за рахунок перерозподілу було ухвалено рішення виділити 46 млн грн на будівництво школи на Осокорках і 40 млн грн на рекострукцию музею Т. Шевченка.

Київрада затвердила міську програму зайнятості населення до 2017 р. Основною метою програми є створення умов для підвищення рівня зайнятості населення та залучення незайнятої частини громадян працездатного віку до економічно активної діяльності.

Депутати також внесли зміни в порядок проведення інвестконкурсів. У КМДА відзначають, що запропоновані зміни дозволять розблоковувати "заморожені" інвестпроекти в Києві і заощадити бюджетні гроші.

Крім того, Київрада ухвалила рішення про залучення кредиту в сумі 5 млн євро строком на 8 років для впровадження енергозберігаючих заходів на комунальних об'єктах Києва. Проектом рішення передбачено привернути кредитні кошти в сумі 5 млн євро від Північної екологічної фінансової корпорації терміном користування на 8 років з процентною ставкою 7% річних.

Київрада затвердила договір з Підгірцівською сільською радою Обухівського району Київської області щодо виділення Підгірцям субвенції у розмірі 6 млн 272,5 тис. грн. Субвенція є міжбюджетним трансфером і використовується на виконання Програми соціально-економічного розвитку м. Києва на 2013 рік.

Депутати Київради дозволили КП "Київжтлоспецексплуатація" списати військовим комісаріатам в Києві борги на суму 5,6 млн грн. Таким чином, міському і районним комісаріатам були списані борги на загальну суму 5 млн 608 тис. грн, зокрема 4,4 млн грн орендної плати і понад 1 млн грн експлуатаційних витрат і 112 тис. грн відшкодовано податку на землю.

Київрада також прийняла рішення про надання 26,7 млн грн одноразової адресної допомоги ветеранам Великої вітчизняної війни та жертвам нацистських переслідувань. "Ви знаєте, що вся країна і місто Київ готуються до двох визначних дат 69-ї річниці визволення України та 70-ї річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників. Тому пропонується всім, хто прямо чи опосередковано пов'язаний з цими подіями, хто приймав участь у Вітчизняній війні, визволенні та захисті міста Києва, надати одноразову матеріальну допомогу у сумі до 1,5 тис. грн", - зазначив заступник голови КМДА Вікток Корж, який доповідав з цього питання.

Окрім цього, Київська міська рада затвердила статутний фонд КП "Київське міське бюро технічної інвентаризації" у розмірі 14,03 млн грн. Також ухвалено рішення перейменувати КП "Київське міське бюро технічної інвентаризації і реєстрації права власності на об'єкті нерухомого майна" в КП "Київське міське бюро технічної інвентаризації".

До того ж, Київрада затвердила Положення про порядок формування та затвердження списку присяжних та народних засідателів районних судів м. Києва. Згідно з Положенням, кандидат у присяжні чи народні засідателі повинен бути громадянином України, мати 30 років, постійно проживати на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного районного суду міста Києва, дати згоду бути присяжним, народним засідателем.