ua en ru

"Челсі" розгромив "Тоттенхем", а "Барселона" сенсаційно програла

"Челсі" здобув чергову перемогу в прем'єр-лізі, забивши чотири м'ячі у ворота "Тоттенхема", а "Арсенал" впевнено вийшов у півфінал Кубка Англії. Гол орендованого у "Юве" Фаусто Россі приніс "Вальядолиду" перемогу над "Барселоною", а "Атлетіко" заробив три очки у Віго і наздогнав на чолі таблиці "Реал". 185-й гол Антоніо Ді Натале в серії А забезпечив "Удінезе" перемогу над "Міланом", який вперше в цьому сезоні поступився в чемпіонаті два рази поспіль. Футболісти "Баварії", забивши за 17 хвилин п'ять м'ячів, розгромили на виїзді "Вольфсбург", а хет-трик Клаас-Яна Хунтелаара приніс успіх "Шальке". Матчі відбулися в суботу 8 березня.

"Челсі" здобув чергову перемогу в прем'єр-лізі, забивши чотири м'ячі у ворота "Тоттенхема", а "Арсенал" впевнено вийшов у півфінал Кубка Англії. Гол орендованого у "Юве" Фаусто Россі приніс "Вальядолиду" перемогу над "Барселоною", а "Атлетіко" заробив три очки у Віго і наздогнав на чолі таблиці "Реал". 185-й гол Антоніо Ді Натале в серії А забезпечив "Удінезе" перемогу над "Міланом", який вперше в цьому сезоні поступився в чемпіонаті два рази поспіль. Футболісти "Баварії", забивши за 17 хвилин п'ять м'ячів, розгромили на виїзді "Вольфсбург", а хет-трик Клаас-Яна Хунтелаара приніс успіх "Шальке". Матчі відбулися в суботу 8 березня.

Англія

Самюель Ето'О замінив у стартовому складі Фернандо Торреса, який пошкодив на розминці пах, і відкрив рахунок, скориставшись помилкою Яна Вертонгена. Бельгійський захисник "Тоттенхема" послизнувся, а потім зробив невдалу спробу винести м'яч зі штрафної площі.

Юнес Кабул заробив червону картку за фол на Ето'О в штрафному майданчику, і Еден Азар подвоїв перевагу "Челсі", холоднокровно реалізувавши пенальті. Вийшовший на заміну Демба Ба скористався розгубленістю Сандро і довів справу до розгрому, вразивши ворота з близької відстані. Наприкінці він ще раз переграв Юго Льоріса і таким чином зробив рахунок непристойним - 4:0.

Дубль Стівена Колкера допоміг "Кардіфф Сіті" здолати "Фулхем" - одного зі своїх основних конкурентів у боротьбі за збереження прописки у вищому дивізіоні. "Дачники" програли з рахунком 1:3, але при цьому залишилися на відстані чотирьох очок від рятівного 17-го місця, яке займає "Вест Бром". Команда Пепе Меля крупно програла "Манчестер Юнайтед". У "червоних дияволів" виділявся Уейн Руні, який забив у ворота господарів один з трьох м'ячів.

"Арсенал" вийшов у півфінал завдяки великій перемозі над "Евертоном" - 4:1. Ромелу Лукаку відновив рівність після того, як Месут Езіл відкрив рахунок, але точний удар Мікеля Артети дозволив "канонірам" вдруге вийти вперед. Два голи вийшовшого на заміну Олів'є Жиру зняли питання про переможця.

Іспанія

Каталонці мали шанс вийти вперед в самому дебюті матчу однак Дієго Марини після крученого удару Ліонеля Мессі врятував господарів. Не забиваєш ти - забивають тобі, і на 17-й хвилині Россі, який виступає за "Вальядолід" на правах оренди, відкрив рахунок.

Підопічні Херардо Мартіно додали після перерви, однак Марини в цей вечір творив чудеса. Мессі мав кілька можливостей, а найкращий момент упустив Неймар, який не зумів відправити м'яч у сітку із забійної дистанції.

Осічкою "Барселони" поспішив скористатися "Атлетіко". Дубль Давіда Вільї в середині другого тайму забезпечив мадридцям, які через дискваліфікацію не могли розраховувати в Віго на Дієго Косту, перемогу і рівність за очками з "Реалом". Свій перший м'яч екс-форвард "Барселони" забив гарматним ударом після втрати суперника, а через три хвилини вразив ціль після передачі Хосе Соси.

Нарешті, в останньому суботньому матчі "Вільяреал" з рахунком 0:2 програв в Гранаді. Фран Ріко в середині першого тайму реалізував пенальті, а 10 хвилин відзначився Юсеф Аль-Арабі.

Італія

Ді Натале відзначився в середині другого тайму, забивши свій 185-й гол у вищому дивізіоні. Він вразив ворота з близької відстані після симпатичної комбінації з участю Роберто Перейри і Бруну Фернандеша. В результаті 36-річний ветеран перемістився на десяту сходинку в списку найкращих бомбардирів за всю історію серії А, випередивши Габріеля Батистуту

"Мілан" перевершив суперника за кількістю гольових моментів, але переграти 17-річного голкіпера "Удінезе" Сімоне Скуффета гостям так і не вдалося. Голкіпер врятував партнерів після удару Джампаоло Пацціні і двічі зупиняв Робіньо. В одному з випадків молодий італієць витягнув важкий м'яч, що летів по високій дузі після удару бразильця головою.

"Мілан" вперше в цьому сезоні програв двічі поспіль у чемпіонаті Італії, а всього в пасиві "россонері" вже десять поразок. Статистика Ді Натале виглядає куди більш веселкова: результативний італійський форвард забив "Мілану" 12-й м'яч у своїй успішній кар'єрі.

В іншому суботньому матчі "Катанія" розійшлася миром з "Кальярі". На гол Матіаса Вечино господарі відповіли точним пострілом Гонсало Берхессио, який відзначився незадовго до видалення в "Кальярі" Даніло Авелара.

Німеччина

До перерви на табло матчу "Вольфсбурга" з "Баварією" горіли дві одиниці, і вболівальники "Вольфсбурга" сподівалися, що їх улюблений клуб зможе стати третьою командою, що зуміла відібрати у "Баварії" очки в нинішньому чемпіонаті, але дублі Томаса Мюллера і Маріо Манджукіча укупі з точним ударом Франка Рібері розбили їх серця. Всі п'ять м'ячів гостей у другому таймі вмістилися в 17-хвилинний відрізок. До перерви на гол Налдо мюнхенці відповіли результативним ударом Джердана Шачирі.

Хет-трик Клаас-Яна Хунтелаара допоміг "Шальке-04" перемогти "Хоффенхайм" - 4:0. Футболіст збірної Нідерландів вже в дебюті зустрічі відкрив рахунок, а потім подвоїв перевагу гельзенкірхенського клубу відмінним ударом з лівої від межі штрафної площі. Голландець міг забити до перерви і третій м'яч, але його удар з пенальті відбив воротар.

Втім, що не вдалося в першому таймі, вийшло у Хунтелаара в другому. Під завісу зустрічі форвард все ж таки оформив хет-трик, скориставшись пасом Юліана Дракслера. Ще один гол у другій половині матчу забив Чінеду Обасі, який відзначився на 55-й хвилині.
Соболч Хусті також не реалізував пенальті, однак це не завадило "Ганноверу", в складі якої відзначився латвійський нападник Артем Руднєв, відібрати очки у "Байєра" - 1:1. Не забив з 11-метрової позначки і Крістіан Гентнер, "Штутгарт" якого задовольнився нічиєю в домашньому матчі з "Айнтрахтом" з Брауншвейга. "Гамбург" поділив очки з "Айнтрахт" з Франкфурта (1:1), а точний удар Тобіаса Вернера на останніх хвилинах приніс "Аугсбургу" виїзну перемогу над "Боруссією" з Менхенгладбаха - 2:1. Завдяки цьому успіху "Аугсбург" піднявся на шосте місце в турнірній таблиці.

Використані матеріали УЄФА