ua en ru

"Баварія" вщент розбила "Вердер", "Ліверпуль" наздогнав "Челсі", а "Реал" не впорався захистом з Третьої ліги

Лідер Німеччини "Баварія" забила сім м'ячів "Вердеру", а "Байєр" збільшив відрив від дортмундської "Боруссії" завдяки перемозі в очній зустрічі. "Ліверпуль" в рідних стінах обіграв "Вест Хем" і піднявся на другу сходинку таблиці, обійшовши "Челсі", який поступився на виїзді "Сток Сіті". "Атлетіко" досяг розгромної перемоги в першому матчі 1/16 фіналу Кубка Іспанії, а от "Реал" задовольнився нульовою нічиєю в дуелі зі скромним "Олімпіком". "Наполі" втратив очки в домашній зустрічі з "Удінезе" (3:3) і ще більше відстав від лідера серії А "Ювентуса". Чергову осічку допустив і "Мілан".

Лідер Німеччини "Баварія" забила сім м'ячів "Вердеру", а "Байєр" збільшив відрив від дортмундської "Боруссії" завдяки перемозі в очній зустрічі. "Ліверпуль" в рідних стінах обіграв "Вест Хем" і піднявся на другу сходинку таблиці, обійшовши "Челсі", який поступився на виїзді "Сток Сіті". "Атлетіко" досяг розгромної перемоги в першому матчі 1/16 фіналу Кубка Іспанії, а от "Реал" задовольнився нульовою нічиєю в дуелі зі скромним "Олімпіком". "Наполі" втратив очки в домашній зустрічі з "Удінезе" (3:3) і ще більше відстав від лідера серії А "Ювентуса". Чергову осічку допустив і "Мілан".

Німеччина

Команда Хосепа Гвардіоли влаштувала справжній майстер-клас і не залишила від господарів каменя на камені. Рахунок відкрив Ассане Лукимья, який зрізав м'яч у свої ворота після прострілу Рібері, який повернувся у стрій після місячної відсутності через травму і видав фантастичний матч. Потім забивали Даніель ван Буйтен, Томас Мюллер, Маріо Манджукич, Маріо Гетце, а також сам Рібері, який відзначився двічі. Особливо красивим вийшов другий гол французького півзахисника: Клаудіо Пісарро зробив йому передачу п'ятою, після чого Рібері обігрався з Давидом Алабой і вразив ціль.

"Байєр" відстає від мюнхенців на чотири очки і на шість випереджає дортмундську "Боруссію", яку здолав у звітному турі - 1:0. Автором єдиного м'яча став Сон Хин Мин. Обидві команди завершували зустріч вдесятьох: у "Байєра" за десять хвилин до кінця матчу пряму червону картку отримав Емір Спахіч, а трохи пізніше за другий "гірчичник" у дортмундців був вилучений Сократіс Папастатопулос.

Тим часом "Боруссія" з Менхенгладбаха піднялася на четверте місце завдяки восьмій перемозі поспіль. На цей раз виявився переможеним "Шальке-04" - 2:1. Гельзенкірхенці повели в рахунку завдяки пенальті, який реалізував Джефферсон Фарфан. Але Раффаел ударом з лівої відновив рівновагу, а потім за фол останньої надії був видалений Бенедикт Хеведес, після чого Крузе Макс чітко реалізував 11-метровий.

Італія

У п'ятницю "Юве" завдяки голам Артуро Відаля і Джорджіо К'єлліні обіграв "Болонью" (2:0), оформивши напередодні вівторкової зустрічі з "Галатасараєм" в Лізі чемпіонів УЄФА сьому перемогу поспіль в серії А. Туринці випереджають найближчого переслідувача на шість очок принаймні до неділі, коли "Рома" прийме "Фіорентину".

"Наполі", якому, як і "Юве", належить провести життєво важливий поєдинок Ліги чемпіонів, підійде до нього не в кращому настрої. До 41-й хвилині домашньої дуелі з "Удінезе" неаполітанці вели з рахунком 2:0 завдяки дублю Горана Пандєва. Однак все закінчилося нічиєю - від поразки "зебр" спас на 80-й хвилині Душан Баста, який відзначився після розіграшу кутового.

Тим часом "Мілан", якому для виходу в плей-офф головного еврпокубка буде достатньо зіграти внічию з "Аяксом", поділив на виїзді очки з "Ліворно" - 2:2. Маріо Балотеллі вивів "Мілан" уперед на початку матчу, але господарі перехопили ініціативу завдяки голам Луки Силигарди і Пауліна. Остаточний рахунок встановив все той же Балотеллі, точно пробивши зі штрафного. У самій кінцівці форвард збірної Італії міг забити ще, але влучив у поперечину. "Мілан" займає восьму сходинку і відстає від "Ювентуса" вже на 22 очки. "Ліворно" в свою чергу перервав серію з трьох поразок і піднявся на 16-е місце.

Англія

Знову, як і в середині тижня, коли мерсисайдці забили п'ять м'ячів "Норвічу", блискучий матч провів Луїс Суарес. Уругваєць забив на 81-й хвилині ключовий гол, який став для його команди третім. Рахунок був відкритий під завісу першого тайму, коли м'яч у свої ворота відправив гравець гостей Гі Демель. Потім Мамаду Сахо подвоїв перевагу, але автогол Мартіна Шкртела на 66-й хвилині знову зробив рахунок слизьким. Втім, кінцівка гостям не вдалася: Кевін Нолан отримав червону картку, а Джої О'Брайен оформив черговий автогол цього матчу.

Між тим "Сток Сіті" завдяки голу Уссами Ассайди на останній хвилині взяв верх над "Челсі". У цій зустрічі рахунок відкрив Андре Шуррле, і він же відновив рівновагу після голів Пітера Крауча і Стівена Айланда. Але зусилля німецького форварда були зведені нанівець набравшим відмінний хід суперником.

Втратив очки і "Манчестер Сіті", який не зміг здолати на виїзді "Саутгемптон" - 1:1. Вдалою субота вийшла для "Ньюкасла", який переміг на "Олд Траффорд" вперше за 41 рік - 1:0. Автором єдиного гола став Йоан Кабай. "Манчестер Юнайтед" в свою чергу програв вдома два рази поспіль вперше за 11 років.

У заключній зустрічі неділі "Тоттенхем" в гостях переміг "Сандерленд" (2:1) і піднявся на п'яте місце, яке ділить з "Евертоном". Вирішальним став гол Джона О'Ші у власні ворота на 50-й хвилині.

Іспанія

"Реал" не міг розраховувати на прихворілого Гарета Бейла. Крім того, Карло Анчелотті дав відпочити багатьом лідерам, включаючи Кріштіану Роналду. У підсумку глядачі так і не побачили забитих м'ячів. У другому таймі з метою підсилити напад на полі з'явилися Лука Модріч і Карім Бензема, але розпечатати ворота представника третього дивізіону мадридці так і не змогли. "Олімпік" відіграв на нуль восьмий офіційний матч поспіль.

"Атлетіко" вийшов вперед вже на 13-й хвилині зусиллями Рауля Гарсії. Арда Туран потім оформив дубль, а остаточний результат на табло в матчі з представником третього дивізіону встановив Давид Вілья. Вже гарантувавши собі перше місце, команда Дієго Сімеоне буде приймати у заключному турі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА "Порту".

Завдяки голу Санті Міни "Сельта" здолала "Атлетик" - 1:0. Поєдинок "Хирони" з "Хетафе" завершився нічиєю 1:1, а в грі "Рекреативо" - "Леванте" (1:0) на 90-й хвилині удача посміхнулася господарям.

Використані матеріали УЄФА