ua en ru

"Баварія" розгромила "Шальке", "Барселона" впевнено виграла у Мадриді, а "Челсі" підійнявся на вершину турнірної таблиці

Хет-трик Педро Родригеса и отменная игра Виктора Вальдеса обеспечили "Барсе" крупную победу над "Райо Вальекано" и стопроцентные показатели со старта турнира. "Челси" обыграл "Фулхэм" со счетом 2:0 и стал лидером чемпионата Англии, поскольку ранее "Ливерпуль" неожиданно уступил дома "Саутгемптону". Дортмундская "Боруссия" поделила очки с "Нюрнбергом", чем не замедлили воспользоваться "Бавария" и "Байер", которые по четыре раза поразили ворота "Шальке" и "Майнца".

Хет-трик Педро Родрігеса і відмінна гра Віктора Вальдеса забезпечили "Барсі" велику перемогу над "Райо Вальєкано" і стовідсоткові показники зі старту турніру. "Челсі" обіграв "Фулхем" з рахунком 2:0 і став лідером чемпіонату Англії, оскільки раніше "Ліверпуль" несподівано поступився вдома "Саутгемптону". Дортмундська "Боруссія" поділила очки з "Нюрнбергом", чим не забарилися скористатися "Баварія" та "Байєр", які по чотири рази вразили ворота "Шальке" і "Майнца".

Іспанія

"Барселона", як і "Атлетіко", очок у цьому сезоні поки не втрачала. Початок п'ятої перемоги поспіль було покладено після півгодини гри, коли після передачі Ліонеля Мессі відзначився Педро. Трохи пізніше Адріано в штрафній площі сфолив на Роберто Трасхоррасе, але потерпілий не зміг переграти з 11-метрової позначки Вальдеса, який відбив пенальті і в матчі першого туру Ліги чемпіонів з "Аяксом".

На початку другого тайму Педро, скориставшись пасом Фабрегаса, забив другий м'яч, а за 18 хвилин до закінчення зустрічі форвард "Барси" оформив хет-трик, відправивши м'яч у ворота після навісу Неймара. Остаточний рахунок на табло встановив Фабрегас.

"Атлетіко" також продовжив переможну ходу. Цього разу команда Дієго Сімеоне на виїзді взяла гору над "Вальядолідом" - 2:0. Господарі надали "матрацникам" запеклого опору і рахунок був відкритий лише 56-й хвилині, коли відзначився Рауль Гарсія. Через 16 хвилин подвоїв перевагу гостей Дієго Коста.

Тим часом "Реал Сосьєдад", потерпілий в середині тижня поразка у Лізі чемпіонів від "Шахтаря", вдома поділиив очки з "Малагою" (0:0), а "Леванте" відіграв два м'ячі у зустрічі з "Альмерією" (2:2), яка так і не змогла здобути свою першу перемогу. "Осасуна" ще в п'ятницю взяла гору над аутсайдером "Ельче" - 2:1.

Англія

Три очки в матчі з "дачниками" далися команді Жозе Моурінью нелегко. "Фулхем" зробив господарям наполегливий опір, але в другому таймі по голу забили Оскар і Джон Обі Мікел. Таким чином "аристократи" реабілітувалися за сенсаційної поразки від "Базеля" (1:2) в стартовому турі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА.

"Саутгемптон" виграв п'ять із семи попередніх зустрічей з "Ліверпулем", і після чергового матчу статистика червоних стала тіільки гірше. Три очки "святим" приніс удар головою у виконанні Деяна Ловрена, причому для господарів ця поразка стала першою в чемпіонаті. "Евертон" зіграв у суботу вдаліше, здобувши вольову перемогу над "молотобійцями" - 3:2. Лейтон Бейнс двічі зрівнював рахунок ударами зі штрафних, а вирішальний м'яч провів Ромелу Лукаку, який зіграв дебютний матч в складі "ірисок". У господарів був видалений Марк Нобл.

"Халл Сіті" на виїзді здолав "Ньюкасл" (3:2), а "Вест Бромвіч" вдома розгромив "Сандерленд" - 3:0. Ворота свого колишнього клубу вразив Стефан Сассеньон, який провів перший матч за нову команду. "Астон Вілла" з мінімальним рахунком взяла гору над "Норвіч Сіті", причому воротар бірмінгемців Бредлі Гузан по ходу гри відбив 11-метровий. Ще одним футболістом, який відзначився в день свого дебюту, став Лібор Козак.

Німеччина

"Баварія" не залишила "Шальке" жодного шансу, показавши видатний футбол. В середині першого тайму протягом хвилини по разу відзначилися Бастіан Швайнштайгер і Маріо Манджукіч. Після перерви гол забив Франк Рібері, а крапку в матчі поставив Клаудіо Пісарро.

Забути "Байєру" про поразку в Лізі чемпіонів від "Манчестер Юнайтед" допоміг 24-річний гравець збірної Австралії Роббі Круз, для якого це був дебют у складі леверкузенців. Ще в першому таймі він зробив дубль, а між його голами встиг відзначитися і Ларс Бендер. Після перерви вп'яте у сезоні забив Штефан Кісслінг, який довів рахунок до 4:0. Лише потім Юнус Маллі забив гол престижу.

Команда Юргена Клоппа в матчі з "Нюрнбергом" вийшла вперед завдяки відмінному удару зі штрафного у виконанні Марселя Шмельцера, але пізніше дозволила відзначитися Перу Нільссону. Днем раніше "Боруссія" з Менхенгладбаха взяла гору над "Айнтрахтом" з Брауншвейга - 4:1.Дублем у цій зустрічі відзначився Раффаель.

Італія

По надіях "К'єво" домогтися першого в турнірі успіху серйозний удар був нанесений вже через 50 секунд - Майкосуел перехопив пас назад і закотив м'яч у порожні ворота. Жива легенда веронського клубу Серджіо Пеллиссьер незабаром відновив рівновагу, уникнувши офсайдної пастки і вразивши ворота ударом з гострого кута. Незадовго до перерви Лука Рігоні не без допомоги рикошету вивів господарів вперед, а вже у другому таймі відмінна гра воротаря Крістіана Пуджони не дозволила "Удінезе" виправити становище.

Захоплюючий матч між тим видали "Кальярі" і "Сампдорія". Генуезький клуб, що потерпів у минулому турі нищівної поразки у дербі від "Дженоа" (0:3), здавалося, так і не прийшов у себе. Все йшло до того, що гол Альбіна Екдаля, забитий ще в першому таймі, так і виявиться єдиним, але Маноло Габбьядини на останній хвилині відновив рівновагу. Вже в доданий час Даніеле Конте знову вивів "Кальярі" вперед, проте ще через пару хвилин Лоренцо Де Сільвестрі знову зрівняв рахунок - 2:2. У третьому матчі суботи "Дженоа" і "Ліворно" також переможця не виявили - 0:0.

Використані матеріалами УЄФА