ua en ru

"Батьківщина" звернеться до ГПУ та МВС у зв'язку з обшуком приймальні Авакова

"Батьківщина" звертається до ГПУ та МВС у зв'язку з обшуком приймальні народного депутата Арсена Авакова. Про це заявив заступник голови фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Андрій Іванчук під час брифінгу в парламенті у вівторок, 12 лютого, повідомляє прес-служба партії.

"Представники Харківського УБЕЗ увірвалися до офісу, пред'явивши незаконне рішення суду про обшук нібито якоїсь фірми, яка ніколи за цією адресою не знаходилась. Вони вимагають провести обшук у приймальні народного депутата, де так само находиться приміщення його адвоката Атіскова", - сказав Іванчук.

Він повідомив, що в приміщенні перебувають депутати від фракції "Батьківщина" Арсен Аваков, Микола Княжицький, Володимир Яворівський, Андрій Шевченко та Олег Медуниця. Їм правоохоронці перешкоджають пересуватись по приміщенню.

"Спочатку ми отримали незаконне рішення суду про позбавлення депутатів повноважень, а сьогодні ми отримуємо незаконні обшуки народних депутатів по антизаконним рішенням суду, а далі вони, напевно, вже почнуть приходити до нас додому", - наголосив депутат.

Він повідомив, що в зв'язку з нападом на приймальню народного депутата, фракція "Батьківщина" звертатиметься до генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та до керівництва парламенту.

Відповідаючи на запитання щодо рішення ВАСУ про позбавлення депутатських мандатів Павла Балоги та Олександра Домбровського, Андрій Іванчук наголосив, що опозиція вважає це рішення незаконним і неконституційним.

"Ми вважаємо, що ці судді, призначені на посади парламентом попереднього скликання, порушили присягу. І ми будемо вимагати, щоб саме парламент виправив помилку відносно цих суддів", - зазначив Андрій Іванчук.

Зазначимо, у той же час прес-служба головного управління МВС України в Харківській області повідомила, що у Харкові в приміщенні приймальні Авакова слідчі дії не проводяться. У міліції підтвердили, що слідчі дії дійсно проводяться у одному з приміщень по вулиці Отакара Яроша в Харкові, однак їх проводять за рішенням суду в рамках кримінального провадження, відкритого стосовно посадових осіб одного з приватних банків міста.

"Разом із тим повідомляємо, що безпосередньо в громадській приймальні одного з народних депутатів України, розташованій в одному приміщенні з об'єктом кримінальної справи, жодних слідчих дій не відбувається. Наголошуємо на тому, що працівники міліції діють виключно в рамках закону", - наголошують у міліції.

Раніше сьогодні прес-секретар Авакова Наталія Статівко повідомила, що близько 11:30 у приміщення, де розташована приймальня депутата, прибули співробітники правоохоронних органів, які заявили про намір проводити слідчі дії.

Читайте також: Петьовка просить перевірити документи, через які Андрія Балогу намагалися зняти з реєстрації в кандидати в депутати облради