ua en ru

Петьовка просить перевірити документи, через які Андрія Балогу намагалися зняти з реєстрації в кандидати в депутати облради

Народний депутат України Василь Петьовка (позафракційний, член партії "Єдиний центр") звернувся до генерального прокурора Украни Віктора Пшонки та міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко з проханням ініціювати перевірку документів, наданих під час судового розгляду в Закарпатський окружний адміністративний суд, якими підтверджується членство Андрія Балоги в політичній партії "Партія нового покоління". Про це повідомляє прес-служба "Єдиного центру".

За словами Петьовки, Андрій Балога є кандидатом у депутати Закарпатської облради від партії "Єдиний центр". У теж час, в окружний суд було подано документи, що свідчать про те, що Балога є членом іншої політсили - "Партії нового покоління України". Сам Андрій Балога називає протоколи і наказ про його зарахування в цю партію підробленими, а викладену в них інформацію - недостовірною.

У депутатському зверненні говориться, що "порівнявши підписи голови ради Київської міської територіальної організації політичної партії "Партія нового покоління України" Букарева в протоколі і наказі про прийом Андрія Балоги до лав цієї партії, чітко проглядається їх відмінність між собою, а це свідчить про підробку зазначених документів. Крім цього, на сайті Міністерства юстиції України в розділі "Київська міська територіальна організація політичної партії "Партія нового покоління" керівником значиться інша особа, а саме: Перінская.

Як повідомлялося раніше, Закарпатський окружний адміністративний суд підтвердив правомірність реєстрації Андрія Балоги кандидатом в депутати Закарпатської обласної ради від "Єдиного центру" по виборчому округу № 5 в Мукачево. Таким чином, суд відмовився задовольнити позов іншого кандидата по цьому округу Михайла Русина, який наполягав на тому, що Андрій Балога нібито є членом "Партії нового покоління".