Топ-5 "шкідливих" продуктів, які насправді корисні

Топ-5 "шкідливих" продуктів, які насправді корисні
Ілюстративне фото (pexels.com)

Варто переглянути свої погляди на ці продукти

То і справа дієтологи і вчені забороняють нам є один продукт, то інший з-за того, що вони шкідливі для здоров'я. Однак деякі потрапили в цей список незаслужено. Медики назвали п'ять "шкідливих" продуктів харчування, які насправді виявилися корисними, повідомляє російське видання.

Червоне м'ясо

Від вживання яловичини зі свининою можна отримати певні корисні поживні речовини. Особливо цінним для здоров'я буде пісне м'ясо свиней і корів. Дослідження показують, що в свинині зараз міститься набагато менше жиру, ніж це було в минулому.

Топ-5 "шкідливих" продуктів, які насправді корисніФото: pixabay.com

Маргарин і масло

Так, ще зовсім недавно вершкове масло вважалося шкідливим продуктом харчування з-за вмісту холестерину, і людям рекомендували замінити маргарином. Однак тепер з'ясувалося, що і маргарин не такий корисний, оскільки містить так звані трансжири, які закупорюють артерії. Втім, у вершковому маслі багато насичених жирів, що збільшують рівень "поганого" холестерину. Тому ви можете вживати вершкове масло, але в невеликих кількостях, а також готувати на ньому їжу.

Топ-5 "шкідливих" продуктів, які насправді корисні

Фото: pixabay.com

Заправки для салатів

Експерти в області здорового харчування закликають заправляти салати оцтом і рослинним маслом. Проте багато "легкі" заправки сучасних салатів містять велику кількість додаткових інгредієнтів, включаючи цукор і сіль. Так що краще заправляти оливковою олією, яке є відмінним джерелом корисних для серця ненасичених жирів.

Топ-5 "шкідливих" продуктів, які насправді корисні

Фото: pixabay.com

Арахісове масло

Дослідники стверджують, що арахісове масло - це доступний за вартістю і здоровий джерело білка. У минулому цей продукт вважався не дуже корисним, оскільки при процесі приготування арахісового масла вироблялося значна кількість трансжирів. Однак останні дослідження продемонстрували, що процес вдосконалили, і рівень цих жирів впав.

Яйця

Довгі роки яйця страждали від дуже погану репутацію, коли на початку 1970-х років їх звинуватили у підвищенні рівня холестерину. Потім вчені з'ясували, як саме холестерин впливає на ризик хвороб серця. А також у тому, що існує "хороший" і "поганий" холестерин. З'ясувалося, що яйця не шкодять серцево-судинної системи, зате містять безліч корисних для здоров'я речовин, включаючи, звичайно, білок.

Топ-5 "шкідливих" продуктів, які насправді корисні

Фото: pixabay.com

Нагадаємо, дієтологи назвали продукты, які не можна їсти на порожній шлунок.

Ми також писали про те, що експерт озвучив 5 принципів здорового харчування взимку. У холодну пору їжа повинна бути зігріває, багатою поживними речовинами і маслянистою, щоб давати енергію і зміцнювати імунітет.

до Речі, дієтологи розповіли, чому в стресі ми їмо солодке і як з цим боротися. У стресових ситуаціях краще всього на сприятливий настрій діють солодощі, але їх ефект недовгий. Краще стає лише на короткий час, потім все повертається в початковий стан.

Відео: РБК-Україна

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся