Поставтеся обережно: експерти розповіли про корисні властивості часнику

Колаж РБК-Україна
Колаж РБК-Україна

Фахівці назвали необхідну щоденну дозу часнику

Фахівці розповіли, чим корисний часник, а також кому його вживати не варто і чому. Про це пише 7 Med News.

У часнику міститься безліч ефірних масел і інших речовин, які борються з вірусами і бактеріями. Також у ньому багато вітамінів, антиоксидантів і мінералів, тому лікарі рекомендують включати в щоденний раціон часник.

Проте вживати часник потрібно обережно і в невеликих кількостях, так для деяких категорій цей корисний продукт може стати небезпечним.

У першу чергу фахівці не рекомендують вживати часник у великій кількості тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, особливо якщо це виразкові або запальні процеси у стадії загострення. Також варто виключити часник з раціону тим, хто недавно переніс отруєння.

Крім того, часник здатний знижувати тиск, тому гіпотонікам варто вживати його з обережністю.

Не рекомендується їсти часник при холециститі, панкреатиті, хронічних захворюваннях нирок або печінки. У часнику містяться ефірні олії, які можуть стати досить дратівливим чинником для тих, у кого є захворювання очей, шкіри або присутня підвищена схильність до алергічних реакцій.

Для того, щоб підтримати імунітет і серцево-судинну систему в нормі, медики рекомендують з'їдати не більше 1-2 зубчиків часнику в день. Вживати його потрібно в свіжому вигляді.

До речі, раніше ми писали про те, що вчені визначили, який продукт здатний повністю замінити м'ясо.

А також розповідали про те, що вчені назвали два продукти, які допоможуть зберегти молодість.

Відео: РБК-Україна

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся