Топ-8 страв, які не варто їсти на сніданок: список від дієтолога

Топ-8 страв, які не варто їсти на сніданок: список від дієтолога
Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Експет розповіла, чому варто відмовитися від деяких звичних продуктів на початку дня

Часто вранці похапцем, коли часу на приготування повноцінного сніданку не вистачає, багато з нас спокушаюється на покупні і готові варіанти страв, які вважаються корисними і збалансованими. Але чи так це насправді? Професійний дієтолог Алла Манайкина на сторінці в Instagram перерахувала вісім продуктів, які не варто їсти з ранку і пояснила, чому їх слід виключити з раціону.

Експерт зазначає, що часто ми починаємо день зі страв, які вважаємо корисними для здоров'я і фігури. Але часто це всього лише поширений міф.

Топ-8 шкідливих продуктів, які не слід вживати вранці:

Каші швидкого приготування

Для прискорення процесу заварювання зерно проходить спеціальну обробку - структура змінюється, і "повільні" вуглеводи перетворюються на "швидкі" крохмалі. Запам'ятайте, правильну вівсяну кашу потрібно варити не менше 15 хв.

Топ-8 страв, які не варто їсти на сніданок: список від дієтолога

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Швидкі сніданки

Продукт отримують шляхом екструзії – борошно, цукор та інші добавки перетворюють в єдину масу, потім формують частинки продукту (наприклад, кульки). Поживна цінність продукту сумнівна у вигляді утримання величезної кількості цукру і крохмалю.

Мюслі

У них обов'язково треба читати склад, є хороші варіанти, а є, в які додається велика кількість цукру, трансжирів, пальмової олії і борошна.

Топ-8 страв, які не варто їсти на сніданок: список від дієтолога

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Ковбасні вироби

Те, що ми називаємо м'ясом, у складі мінімум. Крім того, безліч добавок, підсилювачів смаку, консервантів та інше. Останнім часом цю продукцію прирівнюють до канцерогенів - продукти і речовини, що провокують розвиток новоутворень.

Топ-8 страв, які не варто їсти на сніданок: список від дієтолога

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Цукати

Для їх виробництва вихідні фрукти обробляють сірчаною кислотою і лугом і вимочують цукрових сиропах. Нічого спільного з фруктами і їх користю вони не мають.

Сирки

У багатьох в основі лежить зовсім не сир, а цукор і жир (теж уважно читаємо склад), є і хороші варіанти.

Топ-8 страв, які не варто їсти на сніданок: список від дієтолога

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Плавлені сирки

В основному, сировиною для плавлених сирків є відходи сирного виробництва, зіпсовані тверді сири, барвники, ароматизатори, стабілізатори і всілякі Е.

Пакетированые соки

Користі фруктів практично ніякої, зате можна сказати, що п'єте рідкий цукор. Теж саме стосується і фруктових фрешів - у них звичайно є вітаміни і мінерали, але краще випити смузі або з'їсти фрукт цілим.

Нагадаємо, що експерт по схудненню Катя Медушкина поділилася комплексом вправ для пружних і апетитних сідниць.

Раніше дієтолог-нутриціолог Ганна Нікольська зарахувала натуральні соки для схуднення та профілактики недугів.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся