Пікантно і оригінально: запечене курча тандурі від дієтолога
Рецепт ароматної м'ясної страви з індійськими спеціями стане ідеальною ідеєю для вечері
Коли традиційні новорічні страви вже приїлися, але хочеться продовження святкового застілля з обов'язковою наявністю кулінарних шедеврів, можна приготувати звичне блюдо на новий лад. Популярний дієтолог Світлана Фус рекомендує звернути увагу на рецепт запеченого курчати тандурі, яким вона поділилася на своїй сторінці в Facebook.
За словами експерта, тандурі - це і спосіб приготування в печі, і набір індійських спецій, які можна придбати навіть у великому супермаркеті. Курча з прянощами, запечене у звичайній духовці вийде ароматним і рум'яним, а гарнір з сезонних овочів і в'ялених томатів стане прекрасним доповненням до цієї вишуканої страви.
В рецепті також використовується класичний європейський соус, родом з Франції під назвою дамиглас. Його широко використовують для глазурування м'яса.
Склад:
- курча - 1,5 кг
- спеції тандурі - 20 г
- соус дамиглас - 20 г
- сіль - 2 г
- перець - 2 г
- кінза - 3 г
Для запечених овочів:
- гарбуз - 200 г
- баклажан - 200 г
- помідори - 200 г
- кабачок - 200 г
- болгарський червоний перець - 200 г
- болгарський жовтий перець - 200 г
- сіль - 8 г
- перець - 8 г
- кінза - 40 г
- оливкова олія - 20 г
Спосіб приготування:
- Курча натерти спеціями і глазурувати соусом дамиглас.
- Запікати в духовці, розігрітій до температури 180 °С, поки не утвориться золотава скоринка.
- Готове курча нарізати невеликими шматочками і подавати з гарніром із запечених овочів.
Раніше ми публікували рецепт соковитого курячого філе в арахісової пасти, яке здивує поєднанням незвичайних смаків.
Нагадаємо, що для святкового столу можна приготувати дієтичний салат олів'є, який не зашкодить фігурі.
До речі, популярний дієтолог розвіяла міфи про майонез і розповіла, чи настільки він шкідливий, як про нього говорять.