Максимум користі: дієтолог назвала важливу страву в раціоні тих, що худне

Максимум користі: дієтолог назвала важливу страву в раціоні тих, що худне
Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Експерт подлилась базовим рецептом корисної сезонної страви

Літо – прекрасна пора для того, щоб насолодитися сезонними овочами, фруктами і зеленню, тому від цієї пори року варто взяти максимум і скористатися можливістю урізноманітнити своє меню. Так вважає дієтолог-нутриціолог Лора Філіппова - на сторінці в Instagram вона розповіла про безцінну сезонну страву, яку треба обов'язково включити в свій раціон тих, хто худне і не тільки.

За її словами, ароматний, легкий і корисний салат із зелені - відмінний компонент будь-якого прийому їжі. Базовий рецепт приготування дуже простий: різноманітна зелень (чим більше різної, тим краще) + ложка олії (оливкова, лляна, кунжутна, гарбузове...) + трохи соку лимона або бальзамічного оцту і сіль.

Максимум користі: дієтолог назвала важливу страву в раціоні тих, що худне

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Це блюдо має ряд незаперечних переваг:

  • легкий і при цьому об'ємний
  • добре заповнює шлунок
  • багатий вітамінами, мінералами, антиоксидантами
  • зараз сезон і ви отримуєте максимальну користь зелені, яка виросла на грунті під сонцем і в якій пройшов повний цикл формування всіх мікронутрієнтів
  • багато клітковини, яка корисна для нашого ШКТ і мікрофлори кишечника

Максимум користі: дієтолог назвала важливу страву в раціоні тих, що худне

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Салат потрібно поєднувати з цільними злаками і білковими стравами, щоб отримати ситість і максимальну користь. Така сезонне страва може стати частиною вашого овочевого гарніру в будь-який прийом їжі. Можна урізноманітнити салат додаванням свіжих або запечених овочів.

Максимум користі: дієтолог назвала важливу страву в раціоні тих, що худне

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Також дієтолог порадила заздалегідь подумати про зимове меню і зробити корисні запаси з заморозок. Заморожені в сезон ягоди, фрукти і овочі набагато цінніше та корисніше імпортних. Вони пройшли повний цикл дозрівання під сонцем, в них повною мірою сформувалися всі вітаміни і мінерали. Морозьте те, що все більше у вас користується попитом взимку.

Раніше дієтолог Наталія Кошкіна розповіла, як вживати солодощі, не боячись набрати зайві кіло.

Також дієтолог Наталія Самойленко дала поради, як скласти раціон продуктивності.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся