Раціон продуктивності: меню для стрункості й енергійності від дієтолога

Раціон продуктивності: меню для стрункості й енергійності від дієтолога
Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Експерт поділилася правил, які допоможуть не переїдати і залишатися енергійними

Робота в офісі, постійні стреси, щоденні проблеми і турботи часто заважають не тільки дотримуватися здорового раціону, але і зовсім вимотують і позбавляють сил. Як не вбити свою продуктивність в офісі хаотичним харчуванням в умовах дедлайнів розповіла на сторінці в Instagram дієтолог Наталія Самойленко.

Вона поділилася основними правила здорового раціону, яких варто дотримуватися постійно, щоб відчувати себе бадьоро і підвищити ефективність роботи без шкоди для організму.

Припиняйте постійно жувати

Раціон продуктивності: меню для стрункості й енергійності від дієтолога

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Людині в день цілком достатньо 3-х основних прийомів їжі. Часто ми упускаємо з виду міні-перекуси, накшталт чаю з печенюшками, але вони також вважаються прийомом їжі, який запускає метаболічні процеси в організмі.

Тому, якщо нам чогось хочеться, це щось - проста вода. Жага маскується під голод, тож варто пригадати вислів "хочеш їсти — попий водички".

Боремося зі стресом

Раціон продуктивності: меню для стрункості й енергійності від дієтолога

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

За статистикою, кожен четвертий офісний працівник страждає від стресу, а чим відповідальніша і вище посада — тим, найчастіше, вище відсоток вісцерального жиру, який оточує внутрішні органи і є найнебезпечнішим. У стані стресу, робота ШКТ і репродуктивної системи гальмується, тому все, чим стрес "заїдається", не здатне якісно перетравитися в шлунку.

Але і з цього непростого становища є вихід: стрес треба не заїдати, а запивати. Прогуляйтеся, займіться будь-якою фізичною активністю або прибиранням, щоб нейтралізувати гормон стресу кортизол.

Обід - за розкладом

Раціон продуктивності: меню для стрункості й енергійності від дієтолога

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

З головою занурвшись в роботу, не забивайте, що прийоми їжі повинен бути за розкладом. Часто, в поспіху багато нехтують сніданками, обідами, а на вечерю "відриваються" по повній.

"Продуктивність безпосередньо залежить від того, що і коли ви їсте. Правильний сніданок — це метаболічний вектор, який запускає всі обмінні процеси і забезпечує організм енергією на весь день. А пообідавши, вам легше буде контролювати спокуси ввечері", - пояснила експерт.

Щоб раз і назавжди вирішити проблему, носіть на роботу контейнери з їжею або замовляйте доставку, а не жертвуйте прийомами їжі.

Вживайте більше овочів

Раціон продуктивності: меню для стрункості й енергійності від дієтолога

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Овочі — чудові продукти, якими ми можемо і повинні себе балувати щодня і під час кожного прийому їжі!

Раніше дієтолог Алла Манайкина перерахувала топ-8 страв, які не слід вживати на сніданок.

До речі, дієтолог-нутриціолог Ганна Нікольська дала поради, які соки вибирати для схуднення, детоксу і профілактики хвороб.

Також професійний дієтолог Альбіна Комісарова розповіла про здорові  альтернативи улюблених багатьма страв.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся