ua en ru

Ідеальне літнє меню від дієтолога: що їсти протягом дня

Ідеальне літнє меню від дієтолога: що їсти протягом дня Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Експерт розповіла, що вживати в жарку пору року

На думку дієтолога Ольги Усенко, влітку харчування ділиться на два типу – є ті, хто може вживати у спеку все, та пора року ніяк не впливає на раціон людини, але знаходяться і ті, хто в цей період ледь може з'їсти хоч шматочок, віддаючи перевагу напоям. На сторінці в Instagram вона привела приблизне меню раціону, запропонувавши різні варіанти сніданків, обідів і вечерь.

Експерт закликає в спеку не переїдати і дотримуватися правильного питного режиму. Тим, хто зранку не втрачає апетит, вона пропонує звернути увагу на білковий сніданок. Для цього добре підійдуть стежать комбінації: сир + фрукти, яєчні в різних варіаціях з овочами. В такому випадку, вдень можна їсти гарніри або гарніри з м'ясом/рибою.

А ось для тих, хто в спеку не дружить з їжею, зранку краще всього з'їсти:

  • гарнір + овочі + авокадо;
  • вівсянку з фруктами.

Ідеальне літнє меню від дієтолога: що їсти протягом дня

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Вдень або ввечері бажано їсти щось білкове. Наприклад, 2 яйця ввечері з овочами і сиром буде чудово. Ви ж пам'ятаєте найпростіші правила ПП? 1-2 прийоми їжі з різною білковою їжею і 1 прийом їжі гарнір.

Дієтолог призвела також два варіанти меню на день:

Варіант 1:

  • сніданок - сир 150 г + 200 г ягід + чайна ложка меду;
  • перекус - фрукти 300 г + горіхи 20 г;
  • обід - гарнір 150 - 200 г (в готовому вигляді) + овочі;
  • вечеря - овочі + м'ясо/птиця/риба.

Ідеальне літнє меню від дієтолога: що їсти протягом дня

Ілюстративне фото (www.pexels.com)⠀


Варіант 2:

  • сніданок - гарнір 150 - 200 г (в готовому вигляді) + овочі + авокадо;
  • перекус - фрукти 300 г + горіхи 20 г;
  • обід/вечеря - птах/риба/яйця + овочі.


Нагадаємо, що дієтолог Ганна Лисенко розповіла, як зберегти обличчя після скидання ваги.

Раніше дієтолог Наталія Кошкіна озвучила сім способів обмежити споживання калорій в меню.

До речі, дієтолог-нутриціолог Лора Філіппова перерахувала дев'ять основних правил ЗСЖників.