ua en ru

Зробіть надріз на губці перед тим як мити посуд. Лайфхак, який змінює все

Зробіть надріз на губці перед тим як мити посуд. Лайфхак, який змінює все Навіщо різати губку для посуду (колаж Styler)

Губки для миття посуду мають пористу структуру, щоб утворювати піну від рідкого засобу. А як щодо того, щоб порізати губку?

Дізнайтеся, як це змінить миття посуду - в матеріалі Styler далі.

Навіщо різати губку

Рідкі миючі засоби для посуду - це дуже зручно, але не надто безпечно. Усе ж таки це хімія, яку треба дуже ретельно вимивати. Навряд чи хтось по десять разів полоще тарілки, перш ніж відправити їх на сушку.

Альтернативою може стати мило, з яким так само можна навести лад на кухні. Проте тверді брусочки - це не завжди зручно.

Саме тому варто взяти нову губку і зробити надріз по центру. Після цього вставте в отвір шматочок твердого мила (його можна нарізати завчасно). З таким лайфхаком можна перемити дуже багато посуду, і вам не доведеться знову і знову милити губку.

Яке мило використовувати

Любителі альтернативних засобів для миття посуду рекомендують користуватися звичайним господарським милом.

Воно складається з натуральних компонентів і не шкодить здоров'ю. Тим не менш мило, як й інші засоби, сушить шкіру рук. Тож використовуйте рукавички, а після миття - крем для рук.

Чим ще можна вимити посуд

Для цього можна використовувати ряд підручних засобів, які є майже на кожній кухні:

  • суху гірчицю
  • харчову соду
  • деревну золу

Останнім засобом користувалися наші пращури, які не мали доступу не те щоб до спецзасобів, а навіть до господарського мила.