Ви більше не смажитимете кабачки! Рецепт, від якого течуть слинки
Кабачки стають все дешевшими на ринках і в магазинах, тож варто готувати з цього прекрасного овоча смачні страви. Всі знають, як приготувати смажені кабачки, проте є багато цікавих альтернативних рецептів.
Одним з таких поділилася кулінарка Alina FooDee на своєму каналі YouTube.
Складники:
- Кабачки - 2 шт. (500 г)
- Сіль - 0,5 ч. л. (за смаком)
- Сушений часник - 1 ч. л.
- Копчена паприка - 0,5 ч. л.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Кріп
- Сир - 80 г
- Майонез - 1 ст. л.
Як приготувати
Почистіть кабачки від шкірки і наріжте їх кружечками. Посоліть, додайте приправи: часник, паприку. Полийте зверху олією.
Відставте кабачки, щоб вони трохи промаринувалися.
Натріть на тертці сир, поріжте дрібно кріп і змішайте з майонезом.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Розкладіть кабачки на встелене пергаментом деко.
Запікайте протягом 10-15 хвилин. На запечені кабачки викладіть сирно-майонезну шапочку і поставте в духовку ще хвилин на п'ять, щоб сир розплавився.
Зазначимо, що станом на 14 липня, за кілограм кабачків просять близько 25 гривень.
Раніше ми писали, як зробити швидкі мариновані огірки, для яких не треба варити маринад.
Також дізнайтеся, як приготувати смакоту з кабачків.