Перлова крупа, відома як перловка, - це справжній скарб для жіночого здоров’я та краси. Вона містить безліч корисних вітамінів, мінералів і клітковини, які не лише зміцнюють організм, а й допомагають зберігати молодість.
РБК-Україна (проект Styler) розповідає про корисні властивості перловки, про які ви могли не знати.
Покращує стан шкіри
Завдяки вмісту цинку перловка сприяє регенерації шкіри, загоює дрібні пошкодження та надає їй здорового вигляду.
Підтримує травлення
Клітковина, що міститься в крупі, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає уникати запорів і сприяє здоровій мікрофлорі кишечника.
Зберігає стрункість
Завдяки низькому глікемічному індексу та високому вмісту клітковини перловка забезпечує тривале відчуття ситості, зменшуючи апетит. Це ідеальний вибір для тих, хто прагне схуднути.
Підтримує серце та судини
Бета-глюкан допомагає знижувати рівень "поганого" холестерину, а магній і калій покращують роботу серця.
Зміцнює імунітет
Селен, що є в перловці, виступає як потужний антиоксидант, який захищає організм від інфекцій.
Щоб отримати максимальну користь:
Перловку слід уникати людям із непереносимістю глютену. Також надмірна кількість клітковини може викликати здуття у деяких людей.
Перловка - це доступний, корисний і універсальний продукт, який чудово підійде для щоденного раціону. Вона не лише зміцнює організм, але й дарує красу та молодість шкірі.
Раніше ми писали про крупу, яка продовжує молодість.
Раніше ми розповідали про поживні властивості круп.