Як і інші продукти, іноді з'їсти всю приготовану порцію гречки одразу неможливо - і рішення заховати залишок страви в холодильник здається оптимальним. Проте варто зберігати гречку лише протягом рекомендованого терміну.
Про те, як довго можна зберігати варену гречку, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).
Використані джерела при підготовці матеріалу: сайти Dovidkam, Etnosoft, Spoon.
Варена гречка - одна зі страв, що входить до здорового раціону, а також багатьох дієт.
Насамперед гречка чудово забезпечує організм клітковиною та білком, а також такими корисними мінералами як кальцій, залізо, мідь, магній, йод, фтор та фосфор. Крім цього, гречка багата на вітамін P та B та фолієву кислоту.
Вживання вареної гречки, яка досить калорійна, допомагає організму отримати енергію, покращує роботу серця та кишківника, та має позитивний вплив на судини.
Термін зберігання вареної гречки залежить від певних факторів, таких як:
При кімнатній температурі варена гречка зберігається недовго - декілька годин. Крім того, такі умови сприяють швидкому розмноженню бактерій, тож найкраще місце для зберігання - холодильник, в ньому гречка може зберігатися від 3 до 4 днів. Проте це також залежить від дотримання певних умов та наявності додаткових продуктів у страві.
Основні рекомендації щодо зберігання вареної гречки:
Розігрійте заморожену варену гречку перед вживанням (ілюстрація: Freepik)
Також варена гречка без додаткових компонентів може зберігатися в морозилці до 3 тижнів.
На тривалість зберігання у холодильнику впливає вид добавок до гарніру:
Зіпсовану варену гречку однозначно не можна вживати у їжу - наслідками цього може стати серйозне харчове отруєння.
Ознаки того, що гречка зіпсувалася:
До речі, раніше ми розповідали, що не можна додавати в маринад для шашлику.
Також ми писали, як правильно розморожувати овочі і ягоди.